Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 09.05.2016

PUTIN: Dan pobede državni i porodični praznik

Danas 09.05.2016
Na vojnoj paradi u Moskvi prvi put defilovale Vazdušno-kosmičke snage. Moskva - Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je građanima Dan pobede, istakavši da u jedinstvu naroda leži snaga, bezbednost i dostojanstvo zemlje, preneo je Sputnjik. Putin… »

Fajman podneo ostavku

Danas 09.05.2016
Beč - Austrijski kancelar Verner Fajman podneo je ostavku pošto je izgubio podršku kolega iz Socijaldemokratske partije, piše Bi-Bi-Si. Fajman je izabran 2008, ali od pobjede kandidata desničarske partije u prvom krugu predsedničkih izbora u aprilu… »

KAMERON: Bregzit vodi ka ratu

Danas 09.05.2016
Britanski premijer o mogućim posledicama izlaska iz EU. London - Mir u Evropi bi mogao da bude ugrožen ako Britanija na referendumu odluči da napusti Evropsku uniju, upozorio je britanski premijer Dejvid Kameron i naglasio da je Ujedinjeno Kraljevstvo… »

Protesti jedan odsto Makedonaca - predstava za strance

Danas 09.05.2016
Postoji li rizik da situacija u Makedoniji izmakne kontroli Biljana Vankovska: Postoji konfuzija oko toga ko kontroliše makedonsku policiju. Skoplje - Za 9. maj, kako se podvlači Dan Evrope, Dan pobede nad fašizmom ali i godišnjice kumanovskih… »

Strah od novih poreza i smanjenja penzija

Danas 08.05.2016
Održane demonstracije ispred grčkog parlamenta uoči glasanja o dodatnim reformama Vlasnici atinskih radnji tvrde da će prestati da plaćaju dažbine. Atina - Demonstranti su se okupili ispred grčkog parlamenta uoči glasanja o daljim merama štednje… »