Izvor: Dojče vele arhiva vesti 09.05.2016

Ostavka austrijskog kancelara

Dojče vele 09.05.2016
Danas je austrijski kancelar Verner Fajman podneo ostavku. Erozija moći koalicione vlade socijaldemokrata i konzervativaca, kao i uspon desničara uoči završnog kruga predsedničkih izbora se nastavljaju. Izbeglička kriza, ekonomija u padu i jačanje… »

Filipinski Tramp - Rodrigo Duterte

Dojče vele 09.05.2016
U ponedeljak se na Filipinima bira novi predsednik. Rodrigo Duterte kriminalce hoće da veša, zbija šale o silovanjima i papu Franju naziva "kurvinim sinom". Ipak on važi za favorita. Iz daljine katedrala u Manili deluje kao dobro utvrđen dvorac… »

Grčka ostaje partija pokera

Dojče vele 09.05.2016
I pored odluka o novim reformama, Grčka će morati da se strpi kada je reč o novim tranšama pomoći. Jer, poverioci nisu složni oko nekih detalja te procedure. Grčki parlament je doneo novi program štednje, koji bi državi trebalo da omogući… »

Žene spavaju duže

Dojče vele 09.05.2016
Ljudi u Japanu i Singapuru provode najmanje vremena u snu, a među razvijenijim industrijskim nacijama najviše vole da spavaju Holanđani. Žene u srednjim godinama spavaju duže od muškaraca - to su rezultati jedne studije. Istraživački tim… »

Rat za banke u Portugalu

Dojče vele 09.05.2016
U Portugalu, koji je oduvek bio osetljiv na uticaj Španije, sve više banaka preuzimaju Španci - ili investiciona grupa koju očigledno vodi ćerka predsednika Angole, Izabel dos Santos. A Portugalci stenju pod teretom... Bankarski sektor Portugala još… »

Noćni vukovi - jedina tema na Dan pobede

Dojče vele 09.05.2016
Nemački mediji uglavnom ne pišu o 9. maju, Danu pobede. Jedino što smatraju vrednim pomena su motrociklisti "rokerskog ganga" Noćni vukovi koji su došli u Berlin. Ruski motorciklistički gang Noćni vukovi je tokom noći stigao u Berlin, piše… »