Izvor: e-Novine arhiva vesti 09.05.2016

Đoković preko Marija do nove titule

e-Novine 09.05.2016
Madrid open. Endi Mari nije uspeo da odbrani naslov osvojen u Madridu 2015. Britanac je u polufinalu eliminisao Rafaela Nadala ali je u meču za trofej, pred oko 10.000 svedoka na stadionu „Manolo Santana“ naleteo na Novaka Đokovića kome je uspelo… »

Uhapšen zbog grafita "Smrt fašizmu, sloboda narodu"

e-Novine 09.05.2016
Split. Splićanin Jovan Grkinić uhapšen je u ponedeljak zato što je sa još nekoliko osoba ispisao grafit "Smrt fašizmu-sloboda narodu", na mestu na kojem je ista poruka stajala i 1943. godine kada su Nemci ulazili u grad Regionalna N1TV je prenela da… »

MUP zabranio Ravnogorski pokret

e-Novine 09.05.2016
Smrt fašizmu. Rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Duško Marković donio je rješenje kojim se zabranjuje registracija NVO "Ravnogorski pokret Crne Gore", prenose regionalni mediji "Rješenje o upisu Ravnogorskog pokreta u Registar… »

Bio jednom jedan zev

e-Novine 09.05.2016
Read on: Ivan Antić, “membrane, membrane” (KC Novog Sada, 2015). Konačan sud o Antićevoj knjizi na osnovu svega do sad rečenog ne može da bude pozitivan, nikako. Neko bi autoru morao da objasni šta je to književnost, šta kratka priča, s… »

Kako muzikom ispričati priču

e-Novine 09.05.2016
Alexandra Patsavas, žena koja bira pesme za TV serije. Možda vam ime Alexandre Patsavas ne zvuči poznato, ali ako ste kojim slučajem pogledali poslednju sezonu serije "Girls", sećate se da se upravo ona pominje kao alfa i omega muzičke i TV… »

Medijski defile rušitelja

e-Novine 09.05.2016
Otvaranje Ferhat pašine džamije u Banjaluci i reagovanja. Ni u vestima, ni u njihovom backgroundu nije bilo činjenice da su oružane snage bosanskih Srba, godinu nakon džamije Aladža u Foči, srušile Ferhat pašinu džamiju, tokom etničkog… »

Putin u Banjaluci

e-Novine 09.05.2016
Ruski karton. Tradicionalno pomahnitali Šumnjaci iz “Pokreta – izbor je vaš” doveli su u Dodikgrad kartonskog Putina džinovskih dimenzija (160 cm), kako bi mu zahvalili što je pobedio fašizam 1945. godine Raspamećeno kreativni Dane Čanković… »

Jedna boje, jedna vera, jedno krvi

e-Novine 09.05.2016
Istraživanje: Mreža proruskih, propagandnih agentura u Srbiji (2). Talasi proruske propagande već godinama opasno zapljuskuju Srbiju koja se, zahvaljujući putinovskim medijima, petokolonaškim partijama i različitim KGB-agenturama, pretvorila u… »

Zlo od filosofije

e-Novine 09.05.2016
Paškvilant protiv Radomira Konstantinovića. Ne znam ko je pokrenuo najnoviju petu ofanzivu protiv ovog i nadalje živog pisca, ali kada se u istom broju novina pojavljuju četiri mržnjom tendirana teksta, moram pomisliti da i dalje postoji nekakva… »

Ne može se uništiti ono čemu je suđeno da traje vječno

e-Novine 09.05.2016
Obnova Ferhadije. Danas, kada nakon 23 godine Ferhadija svijetli i sija više no ikada, postaje svima jasno da se na silu ne može oteti ništa što je tuđe. Ne možeš nekom oteti ni kamen, a kamoli cijeli grad. To su kriminalci trebali da znaju i… »