Izvor: Jugmedia arhiva vesti 09.05.2016

Miloš Antanasijević novi načelnik Gradske uprave

Jugmedia 09.05.2016
VRANJE – Diplomirani pravnik Miloš Antanasijević izabran je za novog načelnika Gradske uprave na sednici Gradskog veća. On je do sada obavljao funkciju člana Gradskog veća za resor državna uprava i lokalna samouprava. Bio je angažovan i na… »

Sećanje na dan pobede nad fašizmom, venci u Spomen parku

Jugmedia 09.05.2016
LESKOVAC – Polaganjem venaca u Spomen parku, danas je i u Leskovcu obeležen Dan pobede u Drugom svetskom ratu, koji je odneo oko 50 miliona života, i Dan Evrope. “Na današnji dan pre 71 godinu, Evropa je konačno uplovila u luku mira. Posle… »

Probijen tunel kod Predejana na Koridoru 10 (FOTO, VIDEO)

Jugmedia 09.05.2016
PREDEJANE – Na tunelu Predajane koji je dugačak 1.085 metara radilo je 190 domaćih radnika, a na njegovoj gradnji su radile 4 domaće firme. Prilikom obilaska radova, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture… »

Izbori se nastavljaju – Matevčani glasaju po treći put!

Jugmedia 09.05.2016
NIŠ – Opštinski izbori u Gornjem Matejevcu kraj Niša moraće da budu ponovljeni zbog toga što je Upravni sud usvojio žalbu Grupe građana „Iskreno za Niš“ i poništio izbore održane 30. aprila. Za stanovnike Gornjeg Matejevca odluka Upravnog… »

Zorana Mihajlović o budućoj vladi i kandidaturi za predsednika Srbije

Jugmedia 09.05.2016
LESKOVAC/PREDEJANE – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da se srpska vlada ne pravi preko medija i da je jedino izvesno da će i buduću vladu voditi Aleksandar Vučić, sadašnji premijer… »

LUDO Televizor bačen kroz prozor na glave prolaznika

Jugmedia 09.05.2016
LESKOVAC – Šetači na trotoaru u Bulevaru oslobođenja bili su večeras u šoku kada je pored njihovih glava, kao sa neba, proleteo ni manje ni više nego – televizor. Niko na sreću nije povređen. Incident se dogodio nešto posle 21 čas ispred… »

I kulturni radnici „probijali“ tunel

Jugmedia 09.05.2016
PREDEJANE – Među svitom koja je dočekala ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zoranu Mihajlović u Predejanu najmanje je bilo samih meštana ovog mesta, a radove na tunelu su nadgledali skoro svi direktori javnih preduzeća i… »

Književne večeri, izložbe i predavanja na Danima biblioteke

Jugmedia 09.05.2016
VLASOTINCE – Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu obeležiće 104 godine rada manifestacijom Dani biblioteke, koja počinje 10. i završva se 16. maja, na dan kada je ova kulturna ustanova počela sa radom. Program: Utorak 10 . maj… »

Pirot sledećeg ponedeljka dobija prvog gradonačelnika

Jugmedia 09.05.2016
PIROT – Konstitutivna sednica novog saziva lokalnog parlamenta u Pirotu zakazana je za 16. maj, najavio je danas dosadašnji predsednik SO Pirot Milan Popović. Na ovoj sednici biće verifikovani odbornički mandati, a biće doneta i Odluka o promeni… »

Gospodin Pinokio objavio novi EP i prateći video singl

Jugmedia 09.05.2016
NIŠ – Jedan od najbeskompromisnijih rok bendova regije, niški Gospodin Pinokio, koji sa jednom nešto dužom pauzom traje već 23 godine, objavio svoj novi EP pod nazivom “Iz mraka mašina” za beogradski Take It Or Leave It records, najstariju… »