Izvor: Kurir arhiva vesti 09.05.2016

(Video) Kad komandir život poveri gardistima: Ovo izvođenje srpskih vojnika se gledalo bez daha!

Kurir 09.05.2016
ZRENJANIN - Svečanost povodom 23. aprila, Dana vojske Republike Srbije i 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, koja je obeležena vojnom paradom, održana je danas u Zrenjaninu. Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić… »

Komšija, izvinite, htela sam da se ubijem Strahuje se da će ostati nepokretna

Kurir 09.05.2016
Neda Arnerić slomila tri pršljena, lekari kažu da bi zbog toga mogla da ceo život provede u kolicima. Neda Arnerić (63), koja je u nedelju uveče pala s trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici na beogradskom Vračaru, mogla bi do kraja života da… »

(Video) Putin ponosan na paradi: Terorizam je globalna pretnja, Rusija spremna da sarađuje sa svima

Kurir 09.05.2016
"Deveti maj je državni i veoma lični porodični praznik. On je postao simbol svetog srodstva Rusije i njenog naroda. I u takvom jedinstvu, predanosti otadžbini leži naša snaga, sigurnost i dostojanstvo“, kazao je predsednik Rusije na svečanoj… »

Ostaje samo član stranke: Vladimir Pavićević podneo ostavku na sve funkcije u Novoj stranci

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević saopštio je danas da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije, ali da ostaje član stranke. On je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku doneo jer na vanrednim parlamentarnim… »

Austrija u šoku: Kancelar Verner Fajman iznenada podneo ostavku!

Kurir 09.05.2016
Fajman u kratkom obraćanju novinarima rekao da se povlači i sa državne i sa partijeske funkcije - sa mesta lidera Socijaldemokratske partije (SPO). Fajman je odluku objavio iznenada, baš pred današnji sastanak Predsedništva stranke. BREAKING… »

Doneli olimpijsko zlato, a nisu sportisti: Srpskim matematičarima 1. mesto na Balkanskoj olimpijadi!

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - Matematička ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Tirani, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije. Mladi matematičari su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili dve… »

Splitska policija maltretirala Srbina: Uhapšen zbog grafita Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Kurir 09.05.2016
Splićanin Jovan Grkinić uhapšen je jutros zato što je sa još nekoliko osoba ispisao grafit "Smrt fašizmu-sloboda narodu". Grafit je ispisan na mestu na kojem je ista poruka stajala i 1943. godine kada su Nemci ulazili u grad. Regionalna N1TV je… »

40 Godina robije za Darka Kostića: Osuđen ubica Ivane Podraščić (14)

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas Darka Kostića na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, u julu 2014. godine. Kostiću je do daljeg produžen pritvor, u kojem se nalazi… »

Ko bi to očekivao: Kim Džong-un postao predsednik jedine partije u zemlji

Kurir 09.05.2016
Severnokorejskom lideru Kim Džong-unu danas je dodeljena nova funkcija na stranačkom kongresu, na kojemu je izabran za predsednika jedine stranke u državi, Radničke partije Koreje. Predsednik predsedništva Vrhovne narodne skupštine Kim Jong-nam… »

Dinar u stagnaciji: Evro danas 122, 81 dinara

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - Dinar je danas zadržao približnu vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 122,8167 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Domaća valuta je za jedan odsto slabija nego na početku ove godine, ima istu vrednost kao pre mesec… »