Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 09.05.2016

Split: Zbog grafita "Smrt fašizmu" uhapšen na Dan pobede

Moj Novi Sad 09.05.2016
Policijska patrola prekinula nekolicinu aktivista koji su u nameri da obeleže Dan pobede nad fašizmom napisali poznati grafit Splićanin Jovan Grkinić uhapšen je jutros zato što je sa još nekoliko osoba ispisao grafit "Smrt fašizmu – sloboda… »

Počeo "Ritam Evrope"! (FOTO)

Moj Novi Sad 09.05.2016
Koncert kojim se obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope i koji desetu godinu zaredom organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad, zvanično je počeo u 19 h. Numerama "Nije me strah" i "Dobra vest" c entralnu manifestaciju na glavnom… »

Visoka poslovna škola: Patrik Drid sprečen da uđe u kancelariju

Moj Novi Sad 09.05.2016
Novopostavljeni v.d. direktor ove ustanove danas je ponovo fizički sprečen da uđe u svoju kancelariju. Naime, Patrik Drid je već jednom napadnut u ovoj školi i to 27. aprila, prilikom prvog pokušaja preuzimanja funkcije v.d. direktora ove škole… »

Beograd: Teško povređena Neda Arnerić

Moj Novi Sad 09.05.2016
Poznata srpska glumica Neda Arnerić (63) sa teškim telesnim povredama sinoć je primljena u Urgentni centar. Neda Arnerić se trenutno nalazi na šok odeljenju u beogradskom Urgentnom centru, gde joj se ukazuje lekarska pomoć, rečeno je u ovoj… »

GIK: Konačni rezultati izbora u Novom Sadu

Moj Novi Sad 09.05.2016
Gradska izborna komisija sinoć proglasila konačne rezultate izbora za Skupštinu grada, nakon što se nekoliko dana čekalo da isteknu rokovi na žalbe pred Upravnim sudom. Ovim je potvrđeno da je SNS osvojio 40,4% glasova i 38 odbornika (što je… »

Licitacija za izdavanje objekata na Štrandu zakazana za 12. maj

Moj Novi Sad 09.05.2016
Licitacija za izdavanje ugostiteljskih objekata i prostora na Štrandu biće održana u četvrtak, 12. maja, u prostorijama "Gradskog zelenila", na drugom spratu Spensa. Za 12 časova zakazana je licitacija za objekte koji se izdaju na period od 15. maja… »

Radosne vesti iz Betanije: Za vikend rođeno 26 beba

Moj Novi Sad 09.05.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od petka u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Dubravka Cvjetićanin, Adrijana Dozet, Biljana Grubusin i Marija Lončar iz Novog Sada, Brigita Lenđel iz Đurđeva, Milana… »

Srpski matematičari osvojili zlato na Balkanijadi u Tirani

Moj Novi Sad 09.05.2016
Šestočlana ekipa iz Srbije osvojila je prvo mesto na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja se ove godine održala u glavnom gradu Albanije, od 5. do 8. maja. Naš pobednički tim čine Aleksa Milojević, Igor… »

Novosađani: Nema ko drugi da rešava naše probleme osim nas samih

Moj Novi Sad 09.05.2016
Jovica Vukša kaže za sebe da je sanjar, grešni idealista i borac protiv vetrenjača. Ovaj otac dvoje dece po struci je inženjer zaštite životne sredine, a Novosađanima je poznat kao društveni aktivista koji je sa svojim prijateljima organizovao… »

Saša Janković: Rušenje u Savamali organizovano

Moj Novi Sad 09.05.2016
Ombudsman Saša Janković saopštio je da se u slučaju rušenja objekata u Savamali 25. aprila rаdi o "orgаnizovаnom kršenju prаvа grаđаnа", pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala. Janković je naveo da je reč o… »