Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 09.05.2016

Parada Vojske u Zrenjaninu - Smrt fašizmu

Mondo 09.05.2016
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, na svečanosti će učestvovati oko 1.300 pripadnika tog resora i Vojske Srbije i više od 40 motornih i borbenih vozila, oklopnih transportera, tenkova, vazduhoplova i plovnih objekata. Foto: Tanjug, Jaroslav Pap… »

Bravo deco! Naši učenici briljirali u Tirani

Mondo 09.05.2016
Nа 33. Bаlkаnskoj mаtemаtičkoj olimpijаdi zа učenike srednjih školа kojа je održana u Tirani ekipа Srbije je osvojilа prvo mesto, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija Zlatne… »

Mekalister: EU bez Srbije neće biti kompletna

Mondo 09.05.2016
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister poručio je danas, na Dan Evrope, da EU bez Srbije i drugih država Zapadnog Balkana neće biti kompletna. Foto: Thinkstock U izjavi za "Danas", Mekalister je podsetio da Dan Evrope označava… »

Toplo ovih dana, ali ...

Mondo 09.05.2016
Danas ujutro će po kotlinama biti kratkotrajne magle, dok će tokom dana biti pretežno sunčano. Slično vreme i narednoh dana. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Po podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova… »

Počela "trka" za 6.950 mesta u vrtićima

Mondo 09.05.2016
Upis dece u predškolske ustanove počinje danas i trajaće do 20. maja, a liste upisanih mališana biće objavljene 13. juna. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Dokumentacija potrebna za upis može se predati na šalterima predškolskih ustanova, a… »

Povratak antifašizmu: Ulice Tolbuhinu i Ždanovu

Mondo 09.05.2016
Na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Beograda, već tokom maja, biće prihvaćena inicijativa da sovjetski heroji, maršal Fjodor Tolbuhin i general Vladimir Ždanov, dobiju nazad ulice dostojne njihovog dela. Foto: Mondo/Goran Sivački Ulica Goce… »

Goran Knežević: Nije razgovarano o kadrovima

Mondo 09.05.2016
Potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević, povodom informacija da će biti predsednik Skupštine u budućem sazivu, izjavio je za N1 da stranački organi još nisu razgovarali o kadrovskim rešenjima. Foto: Screenshot "Još se naravno ništa… »

A vi, vidite li Merkur?

Mondo 09.05.2016
Danas, s početkom od oko 13 časova, planeta Merkur se postavila ispred sunčevog diska i mođe se videti i iz Srbije. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Prelaz Merkura preko Sunca, poznat kao prolaz ili tranzit, počeo je u 13:12, a završiće se u 20:40… »

Svi na stadion 24. maja - zbog dece!

Mondo 09.05.2016
Novi poziv da 24. maja stadion Partizana bude pun - pozivaju vas Zoran Kesić i ekipa koja radi emisiju "Državni posao". Poslušajte ih! Foto: Promo/Exit fondacija Da vas podsetimo još jednom - 24. maja na stadionu Partizana u Beogradu biće… »

Čankov LSV: Koalicija sa SNS ako prihvate naš stav

Mondo 09.05.2016
Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, kaže da bi ta stranka prihvatila razgovore sa Srpskom naprednom strankom o ulasku u Vladu, ako bi se složili oko političkih stavova koje zastupa LSV. Foto… »