Izvor: Mondo/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2016

Nazire se kraj gradnje Koridora 10

Mondo 09.05.2016
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nazire kraj gradnje Koridora 10 kroz Srbiju. Foto: Tanjug, Sava Radovanović Ona je rekla da će sama Grdelička klisura biti… »

Radite u Ikea: Konkurs za prvih 10 radnika

Mondo 09.05.2016
Švedski proizvođač nameštaja IKEA saopštio je danas da je počeo traži radnike za prvu robnu kuću u Srbiji, koja bi trebalo da bude otvorena na leto iduće godine. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Kako se navodi, Ikea je raspisala konkurs za 10… »

Malinarska smo elita, ulagaćemo u znanje i pogone

Mondo 09.05.2016
On je naveo da će Vlada Srbije investirati u prerađivačke kapacitete kao i nove zasade malina, ali i raditi na edukaciji poljoprivrednih proizvođača, da bi se sprečili problemi u lancu proizvodnje. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ministar… »

He stil pred Komisijom "brani" kupovinu Železare

Mondo 09.05.2016
Kineski He stil podneo je Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije zahtev za odobrenje koncentracije preuzimanjem Železare Smederevo, rečeno je danas agenciji Beta u Komisiji. Foto: Promo HBIS Komisija je u postupku odlučivanja od He stila zatražila… »

Frka zbog sladoleda! Rusi naljutili Amere

Mondo 09.05.2016
Ruska fabrika sladoleda “Slavica” napravila je novi sladoled pod nazivom "Obamka." To je izazvalo ljutnju američkih zvaničnika, a i brojne komentare na društvenim mrežama. Foto: printscreen/Youtube Naziv sladoleda na ruskom znači "mali Obama"… »

Cene u Nemačkoj niže nego u Srbiji

Mondo 09.05.2016
Prosečna plata jednog Nemca je oko 2.500 evra, dok je u Srbiji oko sedam puta niža. Pritom, u Nemačkoj su neke osnovne životine namirnice i do 30 odsto jeftinije nego kod nas, a evo i zašto. Tokom posete Majncu, glavnom gradu nemačke pokrajine… »