Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 09.05.2016

Grandiozna parada u Moskvi (foto, video)

Mondo 09.05.2016
Rusija danas slavi 71. godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uz tradicionalnu vojnu paradu na moskovskom Crvenom trgu. U Moskvi je održana vojna parada, a najavljeno je učešće 10.000 ljudi. U njoj je učestvovalo 10.000 vojnika, 71… »

Austrija bez kancelara - iznenadna ostavka Fajmana

Mondo 09.05.2016
Austrijski kancelar Verner Fajman podneo je danas ostavku na sve funkcije, dve nedelje posle neuspeha svoje Socijaldemokratske partije (SPO) levog centra u prvom krugu predsedničkih izbora, javile su agencije. Foto: AP Photo/Ronald Zak, file Fajman je… »

Nova titula za Džong Una - predsedavajući Partije

Mondo 09.05.2016
Lider Severne Koreje Kim Džong Un dobio je danas novu titulu - predsedavajući Radničke partije Koreje. Foto: AP Photo/Wong Maye-E, File Vest o imenovanju Kim Džong Una za predsedavajućeg vladajuće partije saopštena je na partijskom Kongresu, prvom… »

Novi ugao o Brexitu: A šta ako se zarati u Evropi?

Mondo 09.05.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je danas da bi izlazak Britanije iz EU povećao rizik od rata u EU i da bi ta zemlja skupo platila okretanje leđa 28-članom evropskom bloku. Foto: AP Photo/Matt Dunham "Možemo li biti sigurni da su mir i… »

Atina: Dok se na ulicama divlja, u parlamentu...

Mondo 09.05.2016
Poslanici grčkog parlamenta, uprkos masovnom protivljenju građana, usvojili su sinoć kontraverzne vladine reforme penzionog i poreskog sistema, što je bio zahtev EU i MMF uoči sastanka kreditora Evrozone u Briselu. Foto: AP /Yorgos Karahalis Zakon o… »

Carinici pucali na izbeglice! Ranjena žena

Mondo 09.05.2016
Slovački carinici pucali su noćas u blizini granice s Mađarskom, u opštini Velki Medar, na jugu Slovačke, na jedno od četiri vozila kojima su krijumčari prevozili ilegalne izbeglice, ranivši pritom jednu mladu ženu iz Sirije. Foto: AP, Petros… »

Francuzi "leče" od islamizma kao od narkomanije

Mondo 09.05.2016
Premijer Francuske Manuel Vals najavio je da će širom te države do kraja 2017. godine biti otvoreni centri za rehabilitaciju od islamskog radikalizma, gde će biti smešteni ljudi koji svojim aktivnostima naginju ka idejama džihadista. Foto… »

Šta li će to NASA novo da nam otkrije?

Mondo 09.05.2016
Američka svemirska agencija (NASA) oglasiće se u utorak i predstaviti najnovije otkriće teleskopa Keplera. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Zasad se nagađa da bi to moglo biti moguće otkriće nove planete slične Zemlji ili pronalazak vezan za… »

Bez starice nema… Bakica izrešetala provalnika

Mondo 09.05.2016
Jedna 80-togodišnjakinja u Sijetlu bila je preveliki zalogaj za 25-godišnjeg provalnika i robijaša, koji je već bio isprebijao i izbo njenog muža. Foto: Screenshot Barb Mols je zgrabila svoj pištolj, "tridesetosmicu" (kalibar .38 inča, tj. 9… »

Osamin sin poziva na ujedinjenje Al Kaide i ISIS-a

Mondo 09.05.2016
Hamza bin Laden, sin osnivača Al Kaide Osame bin Ladena, pozvao je džihadiste u Siriji na ujedinjenje i poručio da borba u ratom razorenoj zemlji otvara put ka "oslobađanju Palestine". "Islamski narod treba da se fokusira na džihad u Siriji i ujedini… »