Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 09.05.2016

Janković: Građani su govorili istinu o rušenju u Savamali

Nova ekonomija 09.05.2016
Zaštitnik građana Sasa Janković je završio kontrolu i analizu snimaka policijskih operatera zabeleženih u noći kad je rušen deo Hercegovačke ulice u Savamali i utvrdio da su građani govorili istinu. Janković kaže da su građani u više navrata… »

Matematičari iz Srbije osvojili prvo mesto na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Nova ekonomija 09.05.2016
Matematička ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Tirani, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije. Mladi matematičari su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili dve zlatne… »

Mekalister: Evropska slagalica neće biti kompletna bez Srbije i Zapadnog Balkana

Nova ekonomija 09.05.2016
Proces evropske integracije zahteva vreme, izjavio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister i poručio da je uveren da evropska slagalica neće biti kompletna pre nego što Srbija i druge zemlje Zapadnog Balkana ne postanu države… »

Danas počinje upis dece u vrtiće preko interneta

Nova ekonomija 09.05.2016
Upis dece u predškolske ustanove počinje danas i trajaće do 20. maja, a liste upisanih mališana biće objavljene 13. juna. Umesto u redovima i pred šalterima, građani Beograda će od danas moći decu da upisuju i uz pomoć interneta, putem… »

Srbija ima 30 banaka, a neuporedivo bogatija Kanada samo 7

Nova ekonomija 09.05.2016
Srbija ima 30 banaka i po tome je na prvom mestu u odnosu na region, a beži i znatnom delu Evrope. U Hrvatskoj ih je 27, u Sloveniji 20, a u Crnoj Gori 12. Stručnjaci ukazuju na to da nam 30 banaka nije potrebno i da će se u narednom periodu postepeno… »

SAD: Osvojen džekpot na lutriji, dobitak 429,6 miliona dolara

Nova ekonomija 09.05.2016
Džekpot američke lutrije Powerball u iznosu od preko 400 miliona dolara izvučen je u Nju Džerziju, saopštili su zvaničnici lutrije. Karta sa pobedničkom kombinacijom, vredna 429,6 miliona dolara, kupljena je u okrugu Merker u Nju Džerziju… »

Grčka: Uvedeni novi nameti, porez zavisi od broja dece

Nova ekonomija 09.05.2016
Grčki parlament usvojio je u nedelju uveče kontraverzne vladine reforme penzionog i poreskog sistema, koje će pogoditi većinu građana. Većina poreskih obveznika pretrpeće retroaktivno povećanje poreza i to od januara ove godine. Po izmenjenim… »

Goran Marković: Postali smo desničarska država koja je na korak od fašizma

Nova ekonomija 09.05.2016
Uzlet profašističkih i ultradesničarskih organizacija, rehabilitacija zločinaca i promovisanje fašizma koji je u srži kriminalnih akcija navijačkih grupa i ljudi u fantomkama daju podstreka za propitivanje društvene klime u kojoj su takve… »

Republika Srbija izdvojila 824 miliona dinara za rekonstrukciju Narodnog muzeja u Beogradu

Nova ekonomija 09.05.2016
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da su Narodni muzej u Beogradu i građevinsko preduzeće Koto potpisali ugovor o izvođenju radova na restauraciji, sanaciji i adaptaciji najvažnijeg muzeja u našoj zemlji. Time se, 13 godina od… »

U Srbiji nenaplativo oko 3,5 milijardi evra kredita, najveći dužnici firme

Nova ekonomija 09.05.2016
U Srbiji je nenaplativo oko 3,5 milijarde evra kredita. Najveći problem sa otplatom imaju preduzeća, dok su građani redovniji u izmirivanju obaveza. Kako se rešava problem koji se već deceniju uglavnom samo nagomilava. Od početka godine udeo zajmova… »