Izvor: Politika arhiva vesti 09.05.2016

Nikolić: Srbija u EU celovita - tako ili nikako

Politika 09.05.2016
Vojna parada održana u Zrenjaninu povodom Dana pobede. ZRENjANIN – Srbija stoji čvrsto na putu ka punopravnom članstvu u EU, ali želi da u Evropu uđe celovita - tako ili nikako, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na centralnoj… »

Neda Arnerić povredila kičmu, nije životno ugrožena

Politika 09.05.2016
Glumica Neda Arnerić koja je u nedelju oko 22.30. zadobila teže povrede posle pada sa terase porodičnog stana na trećem spratu u Dubljanskoj ulici i dalje se nalazi na odeljenu intenzivne nege Urgentnog centra u Beogradu. Arnerićeva je pala na limeni… »

Putin: Rusija spremna da gradi vanblokovski sistem bezbednosti (FOTO, VIDEO)

Politika 09.05.2016
MOSKVA – Rusija je spremna da radi na izgradnji vanblokovskog sistema bezbednosti, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin obraćajući se građanima povodom Dana pobede, te upozorio da je civilizacija danas ponovo suočena sa surovošću i… »

Platiniju smanjena suspenzija

Politika 09.05.2016
Predsednik Uefe najavljuje odlazak, posle odluke suda u Lozani da mu se smanji kazna sa šest na četiri godine.– Ćurković: Šteta, bio je sjajan predsednik Uefe. Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani smanjio je kaznu predsedniku Evropske… »

Pavićević napustio mesto potpredsednika Nove stranke

Politika 09.05.2016
Jedan od najaktivnijih poslanika u prethodnom sazivu kaže da ostavkom želi da poštuje princip etike odgovornosti, koji podrazumeva da se politika mora meriti rezultatima Zbog loših izbornih rezultata, zamenik predsednika Nove stranke Vladimir… »

Janković: Policija nije blagovremeno postupila u Savamali

Politika 09.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković objavio je Izveštaj o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici, u kojem navodi da beogradska policija nije blagovremeno i efikasno postupila po prijavama građana, te da je reč o organizovanom kršenju njihovih prava… »

Ekipa Srbije prva na Balkanu

Politika 09.05.2016
Na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja je od 5. do 8. maja održava u Tirani, matematička ekipa Srbije osvojila je prvo mesto. Mladi matematičari iz Srbije osvojili su dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane… »

Darku Kostiću za ubistvo devojčice 40 godina robije

Politika 09.05.2016
Darko Kostić, osuđen je na 40 godina zatvora za silovanje i svirepo ubistvo devojčice Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, krajem jula 2014. godine. Odlukom Višeg suda u Beogradu produžen mu je pritvor u kom se nalazi od oktobra 2014. Za krivično… »

Davenoport: Saradnja sa svakom vladom koja želi brže u EU

Politika 09.05.2016
Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je danas da je siguran da će ta delegacija moći efikasno da sarađuje sa svakom novom vladom u Srbiji koja želi da evropski put bude još brži i efikasniji. Davenport je, nakon predstavljanja… »

Mihajlović: Nazire se kraj gradnje Koridora 10

Politika 09.05.2016
VLADIČIN HAN – Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nazire kraj gradnje Koridora 10 kroz Srbiju i da će poslednja deonica kroz Grdeličku klisuru biti završena u… »