Izvor: Pravda arhiva vesti 09.05.2016

Zadivili svet: Srpski gardisti su novom borbenom formacijom pokazali zašto su jedni od najboljih (video)

Pravda 09.05.2016
ZRENjANIN - Srbija je obeležila Dan Vojske Srbije i Dan pobede u Zrenjaninu i to na najbolji mogući način – vojnom paradom koja je zadivila sve! Vojnicima Vojske Srbije pre početka vojnog defilea obratio se predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a… »

Tragedija u Beogradu! Neda Arnerić pokušala da se ubije? - pala sa trećeg sprata!? (video)

Pravda 09.05.2016
BEOGRAD - Srpska glumica Neda Arnerić (63) pala je sinoć oko 22.20 časova, sa trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici 11 na Vračaru u kojoj živi. Prema nezvaničnim informacija Neda Arnerić je pala sa terase, sa visine od 10 metara na metalni… »

Emotivni govor putina na vojnoj paradi! Danas se klanjamo onima koji se nisu vratili iz rata! (video)

Pravda 09.05.2016
Vladimir Putin je na paradi povodom 71. godišnjice pobede nad fašizmom rekao da je Rusija spremna da radi na izgradnji vanblokovskog sistema bezbednosti. Čestitajući građanima Rusije praznik Pobede, Putin je istakao da je to svečanost u kojoj su se… »

Koga štiti policija: Građani govorili istinu o rušenju u Savamali

Pravda 09.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković je završio kontrolu i analizu snimaka policijskih operatera zabeleženih u noći kad je rušen deo Hercegovačke ulice u Savamali i utvrdio da su građani govorili istinu. Janković kaže da su građani u više navrata… »

Mekalister: Bez Srbije Evropska unija neće biti kompletna!

Pravda 09.05.2016
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister poručio je danas, na Dan Evrope, da EU bez Srbije i drugih država Zapadnog Balkana neće biti kompletna. U izjavi za "Danas", Mekalister je podsetio da Dan Evrope označava podsetnik na 9. maj… »

Personalna rešenja nevažna Vulin: Nije bitno da li ću biti ministar

Pravda 09.05.2016
Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da su personalna rešenja nevažna, već da je važna politika vlade, navodeći da je ta stranka izašla na izbore i pobedila u okviru koalicije koju predvodi Aleksandar Vučić. "Mi smo se… »

Nikolić odbrusio Hrvatima: Pogledajte kako je predsednik zapretio komšijama (video)

Pravda 09.05.2016
KOZARSKA DUBICA – Republika Srpska – Ako članstvo Srbije u Evropskoj uniji zavisi od toga šta će reći Hrvatska, jadna je ta Evropska unija, izjavio je u nedelju predsednik Srbije Tomislav Nikolić. „Mi takvu EU ne poznajemo. Poznajemo je kao… »

Atina po uzoru na Beograd: Rezanje penzija prošlo parlament

Pravda 09.05.2016
Svih 153 poslanika vladajuće koalicije u Grčkoj koju čine Siriza i Nezavisni Grci, u noći između nedelje i ponedeljka glasalo je za novi reformski zakon o socijalno-penzionom osiguranju i porezima. Suština novih mera je u tome što se povećavaju… »

Erdogan prs'o: Ne trebaju nam vize EU

Pravda 09.05.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je Evropskoj uniji da neće menjati svoje antiterorističke zakone zarad bezviznog režima koji nudi Brisel. "Vi idite svojim putem, a mi ćemo ići svojim", rekao je Erdogan. Erdoganova poruka Uniji stiže… »

Slovački graničari upucali u leđa migrantkinju iz Sirije

Pravda 09.05.2016
Slovački carinici su metkom u leđa ranili ženu iz Sirije, kada su pucali na automobil u kojem su bili ilegalni migranti na putu iz Mađarske u Slovačku, potvrdili su predstavnici vlasti. Policija u Evropi ponekad koristi vodene topove i suzavac kako… »