Izvor: RT Kragujevac/Regioni arhiva vesti 09.05.2016

Hapšenje zbog više krivičnih dela

RT Kragujevac 09.05.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili M. M. i S. M. iz Kragujevca i odredili im meru zadržavanja do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivična dela laka telesna povreda… »

Dan pobede nad fašizmom

RT Kragujevac 09.05.2016
Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, obeležen je danas polaganjem venaca na grobnicu Narodnih heroja u centru grada. Vence su položili predstavnici lokalne samouprave, boračkih organizacija, Vojske Srbije i političkih partija. Delegacije SUBNOR–a… »

Evropski prolećni vašar

RT Kragujevac 09.05.2016
Učenici nižih razreda 8 kragujevačkih škola, manifestaciom "Evropski prolećni vašar" pridružili su se obeležavanju 9. maja – Dana Evrope. U Pešačkoj zoni, đaci su izborom zemalja pokazali poznavanje znamenitosti evropskih država i njihove… »

Počinje festival "Zlatna iskra"

RT Kragujevac 09.05.2016
U Kragujevcu, u organizaciji Pozorišta za decu, sutra počinje 18. Međunarodni lutkarski festival "Zlatna iskra". U takmičarskom delu programa do 13. maja nastupiće devet pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Kine, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Crne Gore… »

Kadeti OK "Radnički" drugi u Srbiji

RT Kragujevac 09.05.2016
Kadetska ekipa Odbojkaškog kluba "Radnički" osvojila je drugo mesto na prvenstvu Srbije. Posle trijumfa u polufinalu nad beogradskim Blok-autom, mladi odbojkaši Radničkog su u finalnoj utakmici završnog turnira, koji je održan u Kraljevu, poraženi… »

Obeležavanje Svetskog dana porodice

RT Kragujevac 09.05.2016
Međunarodni dan porodice u Kragujevcu tokom ove sedmice biće obeležen raznim aktivnostima, a ovogodišnji slogan je "Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica". Pored tradicionalnog likovnog i literarnog konkursa za najmlađe Kragujevčane, biće… »

Akcija davanja krvi na Pravnom fakultetu

RT Kragujevac 09.05.2016
Na Pravnom fakultetu danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, za studente i zaposlene u saradnji Crvenog krsta i koalicije Studentske unije i Udruženja studenata ovog fakulteta. Studenti Pravnog fakulteta kao i zaposleni, odazvali su se… »

Sterija za kraj "Joakimovih dana"

RT Kragujevac 09.05.2016
Jedna od manifestacija koja je uveličala obeležavanje Dana grada su i "Joakimovi dani", pozorišni susreti koji se organizuju u čast domaćeg pisca. U Knjaževsko-srpskom teatru gostovala su pozorišta iz Vršca, Užica, Kraljeva, Leskovca i Lazarevca… »

Zakazivanje konstitutivne sednice do 16. maja

RT Kragujevac 09.05.2016
Predsednik Skupštine grada u poslednjiem sazivu, Milan Urošević, zakazaće održavanje konstitutivne sednice novog saziva kragujevačke Skupštine najkasnije do ponedeljka 16. maja. Zakonski rok za održavanje te sednice je 60 dana od objavljivanja… »

"Veprovi" savladali aktuelne šampione

RT Kragujevac 09.05.2016
Kragujevački Divlji veprovi savladali su aktuelne šampione, GAT Djukse, u Novom Sadu, rezultatom 32:21, u četvrtom kolu Sport klub Prve lige Srbije. Ovim trijumfom Kragujevčani su se zadržali na čelu tabele sa maksimalnim učinkom, dok Djuksi imaju… »