Izvor: RTS arhiva vesti 09.05.2016

Svečana Akademija povodom Dana pobede

RTS 09.05.2016
U Narodnom pozorištu u Beogradu održana je Svečana Akademija povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Akademiji su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, Vojske Srbije, Narodne skupštine, Srpske pravoslavne crkve… »

Neda Arnerić se oporavlja nakon pada sa terase

RTS 09.05.2016
Glumica Neda Arnerić povredila kičmu prilikom pada sa visine, saopštio Klinički centar Srbije. RTS nezvanično saznaje da je Arnerićeva povređena pri padu sa terase stana u kojem živi, na trećem spratu zgrade na Vračaru. Kako saznajemo u… »

Vojna parada u Moskvi

RTS 09.05.2016
Na Crvenom trgu u Moskvi povodom Dana pobede održana vojna parada. U njoj je učestvovalo 10.000 vojnika, 71 avion i helikopter i oko 100 primeraka kopnene vojne tehnike. Ove godine prvi put su pokazani novi rodovi vojske - vazdušno-kosmičke snage i… »

Janković: U Savamali organizovano kršena prava građana

RTS 09.05.2016
Ombudsman Saša Janković istakao je da se u slučaju rušenja objekata u Savamali 25. aprila radi o "organizovanom kršenju prava građana", pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala. Saša Janković je naveo da je reč o organizovanom… »

Pavićević podneo ostavku na sve funkcije u Novoj stranci

RTS 09.05.2016
Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević izjavio je da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije, ali da ostaje njen član. Vladimir Pavićević je, na konferenciji za novinare, rekao da je ostavku podneo poštujući princip etike… »

Mladi matematičari osvojili zlato na Balkanskoj olimpijadi

RTS 09.05.2016
Ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja je održana u Tirani. Zlatne medalje osvojili su Aleksa Milojević iz Matematičke gimnazije i Igor Medvedev, takođe iz Matematičke… »

Za silovanje i ubistvo devojke 40 godina zatvora

RTS 09.05.2016
Viši sud u Beogradu osudio je Darka Kostića na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, u julu 2014. godine. Kostiću je do daljeg produžen pritvor, u kojem se nalazi od… »

Splićanin uhapšen zbog antifašističkog grafita

RTS 09.05.2016
Jovan Grkinić iz Splita uhapšen je zato što je sa još nekoliko osoba ispisao grafit "Smrt fašizmu - sloboda narodu", na mestu na kojem je ista poruka stajala i 1943. godine kada su Nemci ulazili u taj grad. Policijska patrola prekinula je nekolicinu… »

Kim "unapređen" u predsednika Radničke partije

RTS 09.05.2016
Severnokorejski lider Kim Džong Un, koji je dosad obavljao funkciju prvog sekretara vladajuće Radničke partije, na istorijskom Kongresu u Pjongjangu je proglašen za predsednika stranke, objavio je japanski medijski servis NHK. Taj potez ukazuje da je… »

Kameron: Britanija bi skupo platila okretanje leđa EU

RTS 09.05.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je da bi izlazak Britanije iz Evropske unije povećao rizik od rata i da bi ta zemlja skupo platila okretanje leđa EU bloku. Kameron je tu poruku uputio u govoru o nacionalnoj bezbednosti koji je održao pred… »