Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 09.05.2016

Džastin Timberlejk na „Evrosongu“

RTS 09.05.2016
Američki pevač Džastin Timberlejk nastupiće na ovogodišnjem takmičenju za „Pesmu Evrovizije“. Organizatori takmičenja saopštili su da će Timberlejk nastupiti u subotu u revijalnom delu programa i izvesti svoju novu pesmu Can't stop the… »

„Rejdiohed“ objavio novi album

RTS 09.05.2016
Nakon što je „Rejdiohed“ predstavio dva nova spota prošle nedelje, za pesme "Burn the Witch" i "Daydreaming", svetlost dana ugledao je i njihov deveti studijski album "A Mooon Shaped Pool". Album donosi 11 novih pesama, a dostupan je na Ajtjunsu kao… »

„Evrosong“, srpska i albanska crvena boja!

RTS 09.05.2016
Albanski novinar iskoristio je priliku na konferenciji za novinare da srpskoj delegaciji na „Evrosongu“ postavi jedno provokativno pitanje. Zanimalo ga je zašto nastup Srbije nije u bojama srpske zastave. "Vaša haljina predstavlja boje Albanije"… »

U iščekivanju Merkura u vidu „fleke“ na Suncu

RTS 09.05.2016
U popodnevnim časovima planeta Merkur će biti ispred Sunčevog diska, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“ iz Beograda. Pojava je iste prirode kao i pomračenje Sunca. Prelaz Merkura preko Sunca, poznat kao prolaz ili tranzit… »

Stavila karmin pa završila u urgentnom

RTS 09.05.2016
Lili Kleopatra Moris kupila je karmin povodom muževljevog rođendana. Nosila ga je to veče i otišla da spava. Kada se probudila donja usna joj je otekla toliko da je morala hitno da bude prebačena u urgentni centar zbog alergijske reakcije… »

„Hitler koji kleči“ prodat za 17,2 miliona dolara!

RTS 09.05.2016
Aukcijska kuća „Kristi“ u Njujorku prodala je kontroverznu klečeću statuu nacističkog vođe Adolfa Hitlera za rekordnih 17,2 miliona dolara. Statua nazvana „On“ delo je poznatog italijanskog umetnika Mauricija Katelana, a prikazuje Hitlera u… »

„Čudotvorna“ krema potpuno ispravlja bore u sekundi

RTS 09.05.2016
Svaka kozmetička kompanija ima poneki proizvod za koji tvrdi da smanjuje bore i „skida“ nekoliko godina, ali istraživači sa Harvarda i Instituta za tehnologiju u Masačusetsu razvili su istinski efektivnu kremu koja stvara tanki sloj preko kože i… »

Učiteljica oduševila đake i roditelje domaćim zadatkom

RTS 09.05.2016
Pregledavanje testova i zadataka može ponekad da bude stresan posao, ali to nije slučaj sa jednom učiteljicom u Redingu, koja je đacima za vikend dala neobičan domaći. Vikend pred završne testove u britanskim školama na kraju osnovne škole… »

Gradonačelnik Londona došao na posao autobusom

RTS 09.05.2016
Novi gradonačelnik Londona Sadik Kan stigao je, prvog dana na toj funkciji, na svoje radno mesto autobusom, javljaju britanski mediji. Kan, sin pakistanskog vozača autobusa i prvi musliman na čelu neke zapadne prestonice, dočekan je u londonskoj… »

„Ribok“ dizajnirao nove patike povodom Dana nezavisnosti Izraela

RTS 09.05.2016
Sportska kompanija „Ribok“ predstavila je novi dizajn patika povodom 68. Dana nezavisnosti Izraela, koji se obeležava 12. maja, javljaju izraelski mediji. Posebno napravljene patike su plavo-bele boje, kao izraelska zastava, a na peti je ispisano… »