Izvor: SEEbiz arhiva vesti 09.05.2016

Neda Arnerić nije životno ugrožena

SEEbiz 09.05.2016
BEOGRAD - Neda Arnerić nije životno ugrožena i lekari predviđaju oporavak, rečeno je za "Nedeljnik" u Urgentnom centru, gde je glumica smeštena na odeljenje šoka. Kako navode, čuvena glumica se dobro oseća. Osim toga, oni navode i da će u… »

Janković: U Savamali organizovano kršena prava građana

SEEbiz 09.05.2016
BEOGRAD - Ombudsman Saša Janković saopštio je danas da se u slučaju rušenja objekata u Savamali 25. aprila rаdi o "orgаnizovаnom kršenju prаvа grаđаnа", pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala. U saopštenju objavljenom na… »

Austrijski kancelar Werner Faymann podnio ostavku

SEEbiz 09.05.2016
BEČ - Austrijski kancelar Werner Faymann u ponedjeljak je podnio ostavku na dužnost predsjednika vlade i čelnika Socijaldemokratske stranke (SPÖ) jer nema dovoljnu stranačku podršku za svoju politiku. Faymann je bio pod pritiskom članstva SPÖ-a… »

Bati Živojinoviću amputirana noga

SEEbiz 09.05.2016
BEOGRAD - Velikan glumišta i legenda filma "Valter brani Sarajevo", Velimir Bata Živojinović u teškom je zdravstvenom stanju i amputirana mu je noga kako bi preživeo. Čuveni Valter bije bitku za život zbog gangrene koja je u međuvremenu… »

Mihajlović: Vučić će odlučiti ko će biti u vladi

SEEbiz 09.05.2016
PREDEJANE - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović danas je, povodom medijskih spekulacija o tome ko će biti ministri u novoj vladi, izjavila da će o odluku o tome doneti Aleksandar Vučić… »

Grčki parlament izglasao reforme mirovinskog i poreznog sustava

SEEbiz 09.05.2016
ATENA - Grčki parlament tijesnom većinom podržao je u noći s nedjelje na ponedjeljak vladin prijedlog mirovinske reforme u sklopu mjera koje Grčkoj propisuju vjerovnici, Europska unija i Međunarodni monetarni fond. Za zakon o mirovinskom sustavu… »

SNS i SVM načelno dogovorile saradnju u Vojvodini

SEEbiz 09.05.2016
NOVI SAD - Delegacije SNS i SVM načelno su danas u Novom Sadu utvrdile principe buduće saradnje dve stranke u Skupštini AP Vojvodine, Pokrajinskoj vladi i u velikom broju lokalnih samouprava u kojima su predstavnici SNS i SVM dobili većinsko poverenje… »

Novinari i urednici RTV Vojvodine protiv smene Slobodana Arežine

SEEbiz 09.05.2016
NOVI SAD - Novinari i urednici Radio-televizije Vojvodine saopštili su da su zabrinuti da bi nagle i nejasno obrazložene kadrovske promene u RTV-u mogle da naruše teško stečen ugled pokrajinskog javnog servisa i poverenje građana. U otvorenom pismu… »

Beogradska berza: Indeksi porasli, dividenda podiže akcije Metalca

SEEbiz 09.05.2016
BEOGRAD - Prvi trgovački dan u sedmici doneo je lagan oporavak domaćeg tržišta akcija uz promet u trgovanju od 24,8 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, porastao je za trećinu procenta na 619,2 poena. Ubedljivo… »

Petina kuća u Fort McMurrayju uništena u požaru

SEEbiz 09.05.2016
ZAGREB - Petina kuća u kanadskom gradu Fort McMurrayu uništena je u velikom požaru koji već tjedan dana bjesni u tom dijelu Kanade, kazali su službeni izvori iz toga grada za BBC. Nakon što je obišao požarište, zastupnik lokalnog parlamenta David… »