Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 09.05.2016

Nikolić: Srbija u EU celovita - tako ili nikako

Slobodna Evropa 09.05.2016
"Srbija stoji čvrsto na putu ka punopravnom članstvu u EU, ali želi da u Evropu uđe celovita - tako ili nikako", poručio je u ponedjeljak , 9. maja, predsednik Srbije Tomislav Nikolić na centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojske… »

Neda Arnerić teško povređena prilikom pada sa terase

Slobodna Evropa 09.05.2016
Glumica Neda Arnerić zadobila je teške telesne povrede prilikom pada sa terase svog stana u Beogradu, preneli su danas mediji. Glumica je zadobila prelom petog vratnog pršljena, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog pršljena.Nedi Arnerić se lekarska… »

Rusija slavi Dan pobede nad fašizmom

Slobodna Evropa 09.05.2016
Rusija danas slavi 71. godišnjicu pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, uz tradicionalnu vojnu paradu na moskovskom Crvenom trgu i drugim gradovima i obraćanje predsednika države Vladimira Putina naciji. Vojna parada u Moskvi počinje u 10 sati… »

Saša Janković: Rušenje u Savamali organizovano

Slobodna Evropa 09.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković, u eksluzivnom intervjuu za RSE, objašnjavajući zašto policija, uprkos dojavi, građana nije izašla da proveri u čije ime ljudi u fantomkama ruše deo Beograda, kaže kako je "apsolutno izvesno da je kroz liniju… »

Austrijski kancelar Fajman iznenada podnio ostavku

Slobodna Evropa 09.05.2016
Lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) i kancelar Verner Fajman podneo je u ponedjeljak. 9. maja, iznenadnu ostavku na sve političke funkcije, i to prije sastanka Predsedništva na kojem je trebalo da bude riječi o budućem kursu te stranke… »

Matematičarima iz Srbije prvo mesto na Balkanskoj olimpijadi

Slobodna Evropa 09.05.2016
Matematička ekipa Srbije osvojila je prvo mesto na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Tirani, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije. Mladi matematičari su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili dve zlatne… »

Kim Džong Un predsjedavajući Radničke partije Koreje

Slobodna Evropa 09.05.2016
Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un dobio je danas novu titulu - predsjedavajući Radničke partije Koreje. Vest o imenovanju Kim Džong Una za predsjedavajućeg vladajuće partije saopštena je na partijskom Kongresu, prvom od 1980, tokom kratkog… »

Cameron: Izlazak iz EU povećava rizik od rata

Slobodna Evropa 09.05.2016
Premijer Velike Britanije David Cameron upozorio je danas da bi izlazak te zemlje iz Evropske unije povećao opasnost od rata u Evropi i da će država platiti veliku cijenu ako okrene leđa 28 - članom bloku. Cameronov govor o nacionalnoj sigurnosti dio… »

Predsednica Hrvatske upozorila na netoleranciju i govor mržnje

Slobodna Evropa 09.05.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović upozorila je večeras na eskalaciju netolerancije, govora mržnje i veličanja propalih zločinačkih režima, ocenivši da moderna hrvatska država počiva na pomirenju dece ustaša i partizana. "Hrvatska… »

MUP Crne Gore zabranio rad Ravnogorskom pokretu

Slobodna Evropa 09.05.2016
Rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i potpredsjednik crnogorske Vlade Duško Marković zabranio je rad nevladine organizacije Ravnogorski pokret, jer je njeno djelovanje suprotno Ustavu Crne Gore, saopšteno je danas iz MUP-a. Ravnogorski… »