Izvor: Telegraf/Balkan arhiva vesti 09.05.2016

Siniša Mali čestitao Beograđanima Dan pobede nad fašizmom

Telegraf 09.05.2016
- Beograđani treba da budu ponosni jer su njihovi preci u toj borbi bili na pravoj strani istorije - navodi Mali. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je danas Beograđanima Dan pobede nad fašizmom i tom prilikom poručio da je Beograd u… »

Objavljeno 214.000 ofšor računa iz afere Panamski papiri

Telegraf 09.05.2016
Konzorcijum ističe da ove informacije objavljuje zarad javnog interesa, navodi se na njihovoj zvaničnoj stranici. Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara objavio je večeras ogromnu bazu dokumenata, koja se odnose na skoro 214.000 ofšor… »

Presečen lanac krijumčarenja: Šest osoba uhapšeno zbog trgovine ljudima s Kosova

Telegraf 09.05.2016
Šest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su počinili kaznena dela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, rekla je potparolka MUP-a Crne Gore, Tamara Popović. Crnogorska policija presekla je danas… »

Iznenada napustio mesto šefa vlade: Austrijski kancelar podneo ostavku!

Telegraf 09.05.2016
Socijaldemokrati krive Fajmana za pad popuparnosti stranke, koja je u proteklih par godina izgubila veliki broj birača, a i pretrpela poraze u mnogim pokrajinama. Austrijski kancelar Verner Fajman saopštio je danas da podnosi ostavku na sve državne i… »

Majka Novaka Đokovića kao bogorodica: Ona je heroj, jer je rodila i odgajila najboljeg tenisera sveta (FOTO)

Telegraf 09.05.2016
Crnogorski umetnik Jovan Kentera (56) sa Svetog Stefana, bavi se izradom mozaika poslednjih deset godina, a uskoro će početi sa pripremom projekta u čast žene, koja je, prema njegovim rečima, najzaslužnija za Noletov uspeh. Posle Svetog Nikole… »

Ruskinja se udala za penzionera (83): A onda mu ukrala 142.000 evra i pobegla!

Telegraf 09.05.2016
- Nakon večanja, ja sam joj pokazao kofer u kojem mi stoji penzija. Onda je nestala sa parama. Inače, ja sam bio uveren da je mafijašica. Imala je odsečen mali prst - rekao je Franjo. Franju Sambola (83) iz Vojnovca Loborskog, u Hrvatskoj, opljačkala… »

Grčka usvojila kontroverzne reforme: Besneli neredi na ulicama, radnici i penzioneri očajni (VIDEO)

Telegraf 09.05.2016
Na ulicama Atine su besneli protesti i sukobi demonstranata i policije. Poslanici grčkog parlamenta, uprkos masovnom protivljenju građana, usvojili su sinoć kontroverzne vladine reforme penzionog i poreskog sistema, što je bio zahtev EU i MMF uoči… »