Izvor: Telegraf/Društvo arhiva vesti 09.05.2016

SRPSKI GARDISTI su novom borbenom formacijom zadivili svet! Pogledajte zbog čega Putin voli gardu Vojske Srbije (VIDEO)

Telegraf 09.05.2016
Poseban pečat vojnog defilea ostavili su pripadnici GARDE Vojske Srbije koji su svojim EGZECIROM ostavili bez daha sve. Srbija je obeležila Dan Vojske Srbije i Dana pobede u Zrenjaninu i to na najbolji mogući način – VOJNOM PARADOM koja je zadivila… »

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za 10. maj 2016.

Telegraf 09.05.2016
Najčitanije dnevne novine u Srbiji donose pregršt aktuelnih tema i ekskluzivnih priča. Dnevne novine u Srbiji za 10. maj 2016. godine na naslovnim stranama svojih listova i dalje pišu o jednom od najmisterioznijih ubistava u Srbiji, čiji epilog ni… »

Posle kiše, stižu nam topli i sunčani dani: Maj promenljiv, a evo kakvo će biti leto!

Telegraf 09.05.2016
- Aprilske vrućine i majske padavine su sastavni deo proleća. Potpuno je normalno da vreme bude promenljivo do kraja maja, kakvo će i biti - tvrdi meteorolog Nedeljko Todorović. Nakon kiše i drastičnog pada temperatura u odnosu na vrele aprilske… »

Posle pisanja Telegrafa: Jedini lekar na 5.600 pacijenata u Nišu dobio pojačanje (foto)

Telegraf 09.05.2016
Angažovana je još jedna lekarka, a prema najavi gradonačelnika Zorana Perišića, uskoro će joj se pridružiti još jedan lekar opšte medicine koga će plaćati Grad, a u pomoć će priskakati i osoblje ambulante EI. Jedini lekar u niškoj ambulanti… »

Srpski matematičari najbolji na Balkanu: Svaka čast za zlato na olimpijadi!

Telegraf 09.05.2016
Ovo je drugi put u 33 godine da je ekipa Srbije osvojila prvo mesto na Balkanu. Srpska ekipa mladih matematičara ponovo je osvojila zlatnu medalju, ovog puta na 33. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Albaniji. ZLATNE… »

Danas je Pobusani ponedeljak: I ovu jednu stvar nipošto ne smete da zaboravite da uradite!

Telegraf 09.05.2016
U nekim krajevima, ovaj dan se obeležava kao i zadušnice. Naime, izlazi se na groblja, pale se sveće, uređuju grobovi i sveštenik vrši parastose i pomene za pokoj duša pokojnika. Prvi ponedeljak posle Vaskrsa zove se Pobusani ponedeljak. Toga dana… »

Pomozite da je pronađemo: Živka je nestala u kasnim satima i od tada joj se gubi svaki trag (foto)

Telegraf 09.05.2016
Rođaci nestale žene kažu da se ona najverovatnije oko dva sata posle ponoći iskrala iz kuće i otišla u nepoznatom pravcu. Živka Tokalić (46) iz Boljevca nestala je u noći između petka i subote, i od tada joj se gubi svaki trag. Policija i… »

Potresna priča otetog Srbina iz libije: Džihadisti su me vezali za kola, vukli po putu i ostavili da iskrvarim!

Telegraf 09.05.2016
- Bio sam tri dana bez vode i hrane. Povremeno bi mi davali vodu pomešanu s naftom da bi me održavali u životu - priča Miroslav Tomić. Miroslav Tomić koji je uspeo da preživi kidnapovanje u Libiji kada su ga otrli pripadnici terorističke… »