Politika arhiva vesti 09.05.2016

Pavićević podneo ostavku na sve funkcije u Novoj

Mondo 09.05.2016
Vladimir Pavićević je saopštio danas da je podneo ostavku na sve funkcije u Novoj stranci. Foto: Screenshot "Budući da nijedan cilj u čijem sam definisanju učestvovao uoči izbora na izborima nije ostvaren, smatram da je jedina primerena reakcija na… »

Devenport: Saradnja sa svakom vladom koja želi brže u EU

RTV 09.05.2016
BEOGRAD - Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da je siguran da će ta delegacija moći efikasno da sarađuje sa svakom novom vladom u Srbiji koja želi da evropski put bude još brži i efikasniji. 57. Devenport je, nakon… »

Dačić o danu pobede: Neki žele da izjednače žrtve i zločince

Kurir 09.05.2016
BEOGRAD - Na idejama antifašizma, slobode, pravde i mira, posle tragedije Drugog svetskog rata započeta je izgradnja današnje EU, navodi ministar Ivica Dačić. Dačić je na taj način čestitao građanima Srbije Dan pobede i Dan Evrope. U čestitki… »

Mihajlović: Vučić će odlučiti ko će biti u vladi

Mondo 09.05.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović danas je, povodom medijskih spekulacija o tome ko će biti ministri u novoj vladi, izjavila da će o odluku o tome doneti Aleksandar Vučić. Foto: Tanjug… »

Vulin: Nevažno da li sam ministar, bitna Vučićeva politika

N1 Info 09.05.2016
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je potpuno nevažno da li će biti ministar u novoj Vladi Srbije, već da je bitna politika koju sprovodi predsednik Srpske napredne stranke, premijer Aleksandar Vučić. "Okupili smo se oko… »

Nikolić odbrusio Hrvatima: Pogledajte kako je predsednik zapretio komšijama (video)

Pravda 09.05.2016
KOZARSKA DUBICA – Republika Srpska – Ako članstvo Srbije u Evropskoj uniji zavisi od toga šta će reći Hrvatska, jadna je ta Evropska unija, izjavio je u nedelju predsednik Srbije Tomislav Nikolić. „Mi takvu EU ne poznajemo. Poznajemo je kao… »

Božović: Izveštaj zaštitnika potvrdio da je policija dozvolila rušenje u Savamali

Blic 09.05.2016
Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da je izveštaj Zaštitnika građana o dešavanjima u Savamali "potvrdio da je policija dala dozvolu" nepoznatim licima da poruše sporne objekte. Božović je u… »

Stariji od Broja 1: Povući ću se kada ja to budem hteo

Vesti online 09.05.2016
Svi u Srbiji od 18 (od početka prava glasa) do 118 godina znaju ko je Dragoljub Mićunović - u političkom žargonu moglo bi se reći: Bog je prvo Mićunu bradu stvorio; ili pak, obično - čika Mićun, stariji brat čuvenog Broja 1 iz Alana Forda... E… »

Konačno, rezultati iz Valjeva: Za SNS 26 od 51 mandata

B92 09.05.2016
Valjevo -- Koalicija oko SNS osvojila je najviše mandata, 26 od 51, u Gradskoj skupštini Valjeva, pokazali su objavljeni konačni rezultati lokalnih izbora. Prethodno je Gradskoj izbornoj komisiji uručena presuda Upravnog suda u kojoj je odbijena… »

Goran Knežević će se lakše nositi sa Šešeljem

Danas 08.05.2016
Naprednjaci imaju predlog za novog predsednika Skupštine Srbije, tvrde izvori Danasa Kao bivši funkcioner DS, dobro poznaje demokrate i stranke koje su proizašle iz te stranke, a posebno Bojana Pajtića, sa kojim je odranije u sukobu. Beograd - Goran… »