Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.05.2016

ASUS DOOM akcijski paket: Besplatna DOOM igra uz ASUS gejming matične ploče i gejming monitore

Benchmark 09.05.2016
PR saopštenje ASUS je danas najavio DOOM akcijski paket. Svi kupci gejming matičnih ploča iz ASUS Z170 / X99/ H170/ B150/ C232/ Z97/ B85 serija, kao i kupci gejming monitora iz ASUS PG / MG / VG/ VX serija dobijaju na poklon Game Key za igru Doom… »

Očekuje se objava novog otkrića NASA-e

Al Jazeera 09.05.2016
Nagađa se da se radi o otkriću nove planete slične Zemlji ili pronalasku vezanom za crne rupe ili supernove. Američka svemirska agencija oglasit će se u utorak i predstaviti najnovije otkriće teleskopa Kepler, a zasad se nagađa da bi to moglo biti… »

WhatsApp pripremio veliku novost za svoje korisnike

Press 09.05.2016
WhatsApp je započeo svoj život kao aplikacija za dopisivanje na smartphoneima pa je kao takav stekao najveću popularnost. Međutim, prošle godine u rad je puštena i internet (web) verzija koja nije donela mnogo toga novog jer je bila usko vezana za… »

Novinar pred svima postavio provokativno pitanje Sanji Vučić!

24 Sata 09.05.2016
Srpska predstavnica na Eurosongu Sanja Vučić je blistala pred novinarima, ali onda je usledilo provokativno pitanje novinara koje je šokiralo celu njenu ekipu. Predstavnica Srbije na 61. takmičenju za najbolju pesmu Evrope, Sanja Vučić je novinarima… »

Kameron: Izlazak iz EU bi mogao da ugrozi mir u Evropi

Beta video 09.05.2016
LONDON - Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron upozorio je danas da bi izlazak te zemlje iz Evropske unije povećao opasnost od rata u Evropi i da će država platiti veliku cenu ako okrene ledja Uniji. ``Izolacionizam nikada nije koristio ovoj… »

Novi Battlefield: Impresivna najava i lista misija

Mondo 09.05.2016
Battlefield 1 nas vraća u period Prvog svetskog rata, rovovskom ratovanju i upravljanju avionima dvokrilcima. Izvor: Battlefield. Najava za novi Battlefield koji imamo priliku da vidimonije, ipak, bio za naučno-fantastične gejmere, već povratak… »

Iz hit igre u porniće (video)

Mondo 09.05.2016
Bizarna priča spojila dve unosne industrije na potpuno neočekivan način! Blizzard zadovoljno trlja ruke dok sve veći broj igrača isprobava otvorenu beta verziju njihove nove igre Overwatch (koju možete igrati do 10. maja u 18 sati po našem… »

Najprodavanije igre u Srbiji u protekloj nedelji

B92 09.05.2016
Stigla nam je nova lista najprodavanijih igara iz prodavnice GameS i još jednom je bez velikih iznenađenja. Stigla nam je nova lista najprodavanijih igara iz prodavnice GameS i još jednom je bez velikih iznenađenja. GTA i sportske igre su definitivno… »

XCOM 2 sledeće nedelje dobija Alien Hunters DLC

B92 09.05.2016
XCOM 2 sledeće nedelje dobija drugi po redu DLC, a sa njim u igru stižu novi vanzemaljci i tehnologija. Vanzemaljce ćete upoznati kroz novu misiju i, između ostalog, susretaćete elitne verzije Viper i sličnih moćnih protivnika iz osnovne igre. Sem… »

Više od 50 odsto mladih zavisno od mobilnih telefona

Sandžak haber 09.05.2016
Neprofitna organizacija “Common Sense Media” objavila je novo istraživanje o korišćenju mobilnih uređaja kod mladih osoba i sukoba u porodici. Istraživanje sprovedeno među 1.200 tinejdžera i njihovih roditelja, pokazalo je da 50 posto mladih… »