Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.05.2016

Platini će podnijeti ostavku u UEFA - i narednih dana

Slobodna Evropa 09.05.2016
Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) smanjio je kaznu predsjedniku UEFA Michelu Platniju sa šest na četiri godina suspenzije, nakon čega je on najavio da će u narednih nekoliko dana podnijeti ostavku na tu funkciju. Platini i bivši… »

Android ili iPhone: Najvažnija razlika i odluka

Mondo 09.05.2016
Ovo je najvažnija stvar o kojoj bi trebalo da razmislite pri izboru iPhone ili Android telefona. Da li kupiti iPhone ili Android? Zašto je Android bolji nego iPhone - rekli smo vam! Zašto je iPhone bolji nego Android - rekli smo vam i to! Ali… »

iOS 10 donosi HomeKit aplikaciju za upravljanje pametnim uređajima

IT svet 09.05.2016
U okviru iOS 10 operativnog sistema među novim karakteristikama mogla bi da se nađe i Homekit aplikacija koja ima za cilj centralizacije inteligentne kućne kontrole svih aplikacija treće strane ili one povezane sa Siri glasovnim asistentom. U izjavi… »

Stravične slike sa mesta nesreće: Ovde je pala Neda Arnerić sa više od šest metara visine! (video) (FOTO)

Telegraf 09.05.2016
Da nije bilo te antikvarnice, Neda bi pala na beton, s visine od oko deset metara. Krov antikvarnice na koji je sinoć pala glumica Neda Arnerić, kada je zadobila teške telesne povrede, nalazi se na oko šest metara ispod njene terase, a osim što je… »

Neki botovi jedu sendviče, od nekih možete da zaradite 25k dolara

StartIt 09.05.2016
Za razliku od botova u ljudskom obličju, od ovih kompjuterskih možete imati koristi i 25.000 dolara. Pavel Durov, osnivač Telegrama, desktop i mobilne aplikacije za mesidžing kojoj je prioritet privatnost poruka, dodeljuje milion dolara developerima… »

What The Hack hakaton u Beču daje do 5.000€ za poboljšanje mobilnosti — Prijave do 30. maja

StartIt 09.05.2016
U okviru 48 sati hakatona učesnici će timski raditi na razvoju aplikacije koja ima za cilj da olakša mobilnost u regionu Karintije. What the Hack? je hakaton u organizaciji austrijske platforme Alpe Adria Coworking koji će se održati od 24. do 26… »

Kako da saznate šta sve Gugl zna o vama

N1 Info 09.05.2016
Okrutna istina je da vas Gugl stalno promatra. No, nije da mu bi ne pomažete... Kad koristite Gugl zapravo sklapate posao, prenosi Independent. U zamenu za besplatno korišćenje servisa kao što su Gmail, Drive, pretraživanje, YouTube ili Maps vi Guglu… »

Witcher 3: Blood and Wine možda zaigramo već ovog meseca

B92 09.05.2016
Glasine i šuškanja o mogućem datumu izlaska poslednje ekspanzije za odlični Witcher 3 se nastavljaju. Nakon što je nemački sajt pomenuo 7. jun, a onda i sam CD Projekt RED izjavio da će ekspanzija izaći pre E3 sajma, ”krivac” za novu… »

Google i Fiat nisu sigurni ko poseduje podatke o samovozećim automobilima

Benchmark 09.05.2016
Kompanije Google i Fiat Chrysler ostavile su mnogo pitanja bez odgovora prilikom predstavljanja svog partnerstva u oblasti samovozećih automobila. To je naravno prosto iz razloga jer kompanije i nemaju neke podatke. Šef Fiat Chrysler kompanije Serđo… »

Istraga pouzdano zna ko je ubica Jelene: Premijer potvrđuje činjenice o zločinu koji 40 dana potresa Srbiju

Pravda 09.05.2016
Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da policija zna ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović, ali da još nema dovoljno dokaza da bi monstruozni ubica bio uhapšen i optužen! - Mislim da policija zna sve, ali još traži materijalne dokaze - rekao… »