Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.05.2016

Edge dobija AdBlock i AdBlock Plus ekstenzije za blokiranje reklama

IT svet 09.05.2016
Korisnici Microsoft Edge od sada imaju mogućnost da instaliraju Adblock Plus ili AdBlock ekstenzije budući da su one sada i zvanično dostupne u okviru Windows Store servisa a treba naglasiti i da je reč o ekstenzijama čija je upotreba u potpunosti… »

Apple i Google traže zemljište za izgradnju fabrike automobila?

Sandžak haber 09.05.2016
Dva tehnološka giganta su već najavila proizvodnju autonomnog vozila, a sada su u potrazi za zemljištem gde će biti napravljen veliki kompleks. Vest je objavio Wall Street Journal pozivajući se na informaciju neimenovanog vlasnika veće parcele u… »

BLU lansirao Android smartfon od 39 dolara, sa baterijom koja traje tri dana

Benchmark 09.05.2016
Kompanija BLU lansirala je novi budžetski Android telefon, koji nosi naziv Energy JR. Blu tvrdi da smartfon ima odlične performanse na polju baterije, sa radnim vekom od tri dana sa jednim punjenjem. Međutim, ako pogledamo specifikacije telefona, ovo… »

HoloFlex je fleksibilni 3D displej koji funkcioniše bez naočara (video)

Benchmark 09.05.2016
Fleksibilni displej, koji može da projektuje 3D sliku bez potrebe da korisnik nosi specijalne naočare, kreiran je od strane Queen's University Human Media Lab istraživača. HoloFlex displej koristi 16.000 12-piksel krugova kako bi renderovao nešto… »

IT4biz – careers sajt za prijem zaposlenih

PC Press 09.05.2016
Verovali ili ne, koliko god da je teško naći zaposlenje, još je teže firmama (iz IT sektora) da pronađu odgovarajuće obrazovane kadrove, kojih očito ima malo. Rešenje – napraviti sajt samo za odabir i prijem. Firma IT4biz koja implementira high… »

Potvrđena beta za Battlefield 1, evo kako da je igrate

Benchmark 09.05.2016
Beta verzije igre Battlefield 1 će biti objavljena kasnije ove godine, potvrdio je Electronic Arts. Iako beta testiranje nije spomenuto tokom događaja na kome je igra predstavljena, na nju je ukazano u saopštenju za novinare. Registrovanjem na… »

Australijanac odustao od dokazivanja da je tvorac bitkoina

Politika 09.05.2016
Iako nije izričito priznao da je obmanuo javnost, Kreg Rajt je kazao kako je verovao da ima snage da izađe iz višegodišnje anonimnosti, ali da za to ipak nema hrabrosti. Samo četiri dana su prošla od kad je navodni tvorac digitalne valute bitkoin… »

Tehnologija otkriva tajne egipatskih piramida

RTS 09.05.2016
Veo misterije koja okružuje egipatske piramide moderna tehnologija sve više skida, a pomoću najnovijih skenera naučnici su sada objavili nalaze pola godine dugog skeniranja Bent piramide u okolini Dahsura, oko 40 kilometara udaljene od Kaira. Projekat… »

Holoflex je prvi savitljivi holografski 3D telefon

B92 09.05.2016
Budućnost mobilnih uređaja povezuje se s fleksibilnom i holografskom tehnologijom, a naučnici Kvins Univerziteta u Velikoj Britaniji napravili su prvi fleksibilni holografski telefon. HoloFlex je prototip sa full HD ekranom rezolucije 1920Ă—1080… »

Izložba "Od privatnog ka javnom" u Galeriji Matice srpske

Radio 021 09.05.2016
Galerija Matice srpske i Kompanija "Tarkett" pripremaju izložbu "Od privatnog ka javnom" - Umetnička kolekcija kompanije "Tarkett", koja će biti otvorena u Galeriji Matice srpske od 13. maja do 13. juna. Kako je za 021. potvrdila upravnica Galerije… »