Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.05.2016

EK Water Block rešenje za hlađenje AMD Radeon Pro Duo kartica

IT svet 09.05.2016
Kompanija AMD je nedavno predstavila Radeon Pro Duo model koji karakterišu dva AMD Fiji grafička procesora u paru sa 4GB HBM memorije za svaki od grafičkih procesora što ovaj model čini jednim od najmoćnijih na tržištu trenutno, a kompanija EK… »

Sjajna aplikacija: Evo kako da naučite vaše dete da piše ćirilicu pre nego što krene u školu

Kurir 09.05.2016
Sve veći broj roditelja želi da poduči svoju decu raznim stvarima pre nego što krenu u školu. Svakako, mališane treba naučiti da uče od malih nogu, a tehnologija koja nam je dostupna danas zaista može olakšati ovaj proces. Tokom prve tri godine… »

Korisnici i dalje najzadovoljniji Apple-ovim tabletima

Benchmark 09.05.2016
Apple i Microsoft se takmiče u širokom spektru proizvoda, ali se gigant iz Redmonda u poslednje vreme dosta popravio kada su u pitanju tableti. Ipak, sprovedena studija koja nosi naziv J.D. Power Tablet Satisfaction Study, pokazala je da je Apple i… »

iBuyPower MEK mehanička tastatura sa TTV Red prekidačima

IT svet 09.05.2016
Najnoviji trend među proizvođačima podrazumeva proširenje svoje ponude dodavanjem različitih periferija pa ni kompanija iBuyPower nije tome odolela te je u ponudu uvrstila tastaturu koja je zapravo rebrendirani Gamidas Hermes Lite model. iBuyPower… »

Sponzorisane sadržaje od sada će moći da postuju samo verifikovane Facebook stranice

Nova energija 09.05.2016
Facebook je nedavno napravio nove izmene u politici brediranog sadržaja i nećete novinama biti zadovoljni, pogotovo marketing menadžeri. Potrebno je da imate verifikovanu Facebook stranicu ako želite da brendirate sadržaj. Verifikovane stranice su… »

Witcher 3 expansion: Blood & Wine stiže najverovatnije 30. maja

IT svet 09.05.2016
Konačno je poznati detalj kada će dostupan postati najnoviji i poslednji expansion za The Witcher 3 – pod nazivom Blood and Wine a to je 30. maj ove godine, nakon što je izdavač ovog naslova CD Project Red najavio da će igra biti izdata u prvoj… »

Nvidia na GeForce GTX 1080 karticama odbacila D-Sub (VGA) podršku

Benchmark 09.05.2016
Nvidia je u subotu najavila najavila GeForce GTX 1080 grafičku karticu sledeće generacije. Kompanija je naravno odmah nagovestila da je GeForce GTX 1080 brži od GeForce GTX 980 SLI odnosno GeForce GTX TITAN X grafičkih kartica, ali je ovog puta nešto… »

Vrhunski igrački laptop u okviru ponude kompanije MSI – Xotic 72S

IT svet 09.05.2016
Xotic PC MSI GT72S Tobii igrački laptop računar odlikuje sve ono što možete očekivati od Dominator linije uređaja namenjene zaljubljenicima u igre, uključujući otključani Core i7-6820HK CPU, 32GB DDR4 memorije kao i GeForce GTX 980M grafički… »

Odloženo predstavljanje drona na kojem radi kompanija GoPro

IT svet 09.05.2016
Kompanija GoPro već duže vremena planira predstavljanje drona sa kamerom ali ovaj proizvođač nikako ne može da reši probleme koji ga prate u stopu, a najnovije saopštenje govori u prilog tome jer je GoPro objavio da je predstavljanje drona… »

Microsoft onemogućio blokiranje Windows Store u okviru 10 Pro

IT svet 09.05.2016
Microsoft je prošle nedelje potvrdio da više ne omogućava poslovnim korisnicima da blokiraju Windows Store u okviru Windows 10 Pro verzije uklanjajući karakteristiku koja je bila prisutna u okviru operativnog sistema od leta prošle godine kada je… »