Arhiva vesti 11.05.2016

Beograđani izašli na ulice: "Moj Mali je opasan, nosi fantomku u grad"

Vesti online 11.05.2016
Ispred Skupštine Beograda večeras je održan protest zbog toga što su ljudi sa fantomkama noću rušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali, a organizatori su predali zahteve za ostavke, između ostalih, ministra unutrašnjih poslova Nebojše… »

"Tadić ne treba da mi se obraća preko konferencija"

B92 11.05.2016
Beograd -- Predsednik SDS-a Boris Tadić pozvao je koalicione partnere iz Saveza za bolju Srbiju da se izjasne da li će biti u vladi ili će biti u opoziciji. Lider LDP Čedomir Jovanovic kaže da nema potreba da mu se Tadić obraća preko konferencija… »

IDIL u eksploziji u Bagdadu ubio 64 osobe, ranio 87

Slobodna Evropa 11.05.2016
Najmanje 64 osobe su poginule, a više od 87 ranjeno kada je automobil bomba eksplodirao u kvartu Sadr Siti u Bagdadu, saopštili su u srijedu, 11. maja, irački policijski i bolnički izvori. To je novi bilans žrtava kojeg prenose svjetske agencije… »

Vučić: Mogući nemiri u Banjaluci, apel za očuvanje mira

Slobodna Evropa 11.05.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj najavili za subotu u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da sačuvaju mir i klone se… »

Važno je zvati se Saša: Kapiten Lukić za "Blic": Hoću Kup, Zvezdina titula bode oči!

Blic sport 11.05.2016
Kapitenska traka Partizana posebna je čast. Nju duži Saša Ilić, ali prošle subote protiv Voždovca, prvi put u zvaničnoj utakmici, poneo ju je Saša Lukić. Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Mladi igrač ushićen je. Upravo on je projektovan za… »

Orlović: Konsultacije su predsednikova ustavna obaveza

Dnevnik 11.05.2016
– Predsednik Srbije Tomislav Nikolić mogao bi prekršiti Ustav Srbije ukoliko se odluči da predloži kandidata za mandatara nove vlade Srbije bez konsultacija s predstavnicima svih izbornih lista. koje su ušle u Narodnu skupštinu – kaže profesor… »

Optužnica: Kosmajac optužen za utaju poreza!

Blic 11.05.2016
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim ga tereti za utaju poreza, rekla je danas Tanjugu portparol tužilaštva Leposava Vijanović. U tužilaštvu nisu precizirali o kom iznosu poreza je… »

Janković: MUP jedini treba da se izvini

B92 11.05.2016
Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je, povodom konferencije premijera Vučića, da jedini ko ima razloga da se izvini zbog događaja u Savamali jeste MUP. "Jedini ko ima razloga da se izvini jeste MUP - građanima, zbog toga što ih je 25… »

Video notorna laž Vučić: Imam čvrsta uveravanja da Saša Janković nije prisluškivan!

Kurir 11.05.2016
BEOGRAD - Imam čvrsta i tvrda uveravanja da ombudsman Saša Janković nije prisluškivan i da je takva tvrdnja notorna laž, rekao je premijer Aleksandar Vučić na današnjoj vanrednoj koferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije. Premijer je u… »

Da li preti pad hrvatske vlade?

B92 11.05.2016
Zagreb -- Hrvatsku potresa nova afera u vezi s ugovorima s mađarskom kompanijom MOL, zbog koje neki mediji najavljuju i mogući pad aktuelne koalicione vlade. Iz vladajuće koalicije poručuju da se radi o političkom pritisku i pozivaju nadležne… »