Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Žena se polila benzinom i pokušala da se zapali ispred zgrade vlade FBiH

Blic 20.05.2016
Medžiba Halilović iz Zenice, zbog nemaštine i neuslovnog stanovanja, polila se danas benzinom ispred zgrade vlade FBiH i samo zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika policije, sprečen je tragičan ishod, javili su mediji u BiH. Halilovićeva od… »

Svetozar Marović otišao u Švajcarsku na lečenje

N1 Info 20.05.2016
Visoki politički funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović otputovao je u Švajcarsku na lečenje, objavio je danas podgorički list Vijesti. Pozivajući se na "pouzdane" izvore, list navodi da je Marović u Švajcarsku… »

Sećanje na tragično stradanje 12 beba iz Banjaluke

Alo 20.05.2016
U Banjaluci će danas biti obeležene 24 godine od stradanja 12 banjalučkih beba. One su umrle, jer zbog nerazumevanja svetskih moćnika, nije bio omogućen transport kiseonika u Klinički centar Banjaluka. Prva beba je umrla 22. maja, nakon čega je… »

Dragan Jočić o cepanju SCG: Ovako je Crna Gora dobila nezavisnost!

Kurir 20.05.2016
Na desetogodišnjicu crnogorske nezavisnosti, potpredsednik DSS-a Dragan Jočić prisetio se pokušaja da se spreči rastakanje Državne zajednice SCG i ispričao detalje pregovora sa crnogorskom stranom i predstavnicima Evropske unije. "Zvanična… »

Kosovo: Deset godina zatvora za bivšeg imama

Slobodna Evropa 20.05.2016
Osnovni sud u Uroševcu osudio je na 10 godina zatvora Zećirja Ćazimija, bivšeg imama El-Kudus džamije. On je optužen da je zloupotrebio službenu dužnost imama džamije "El-Kuddus" u Gnjilanu, tako što je javno širio mržnju, netrpeljivost među… »

Radikali se mjenicama štite od 'preletača'

Al Jazeera 20.05.2016
Kad 4. juna bude konstituiran parlament Srbije, zakletvu će položiti 250 zastupnika, koji će u iduće četiri godine predstavljati svoje stranke. Ipak, iskustvo preletača, odnosno prebjega iz stranke u stranku, potaknulo je neke stranke da se dodatno… »

Izborni zakon BiH: Prioritet stranka, ne glasači

Al Jazeera 20.05.2016
U sjeni pregovora o održavanju izbora u Mostaru, ostale su izmjene Izbornog zakona BiH prema kojima je podignut unutarstranački cenzus za osvajanje mandata i za opće i za lokalne izbore. Oni koji su bili protiv ovakvih izmjena, kažu kako je riječ o… »

Komarica: Nije mi bila namera da povredim Srbe

RTS 20.05.2016
Biskup banjalučki Franjo Komarica saopštio je da mu nije bila namera da povredi niti svoje žive cenjene sugrađane Srbe, niti žrtve srpskog naroda iz vremena Drugog svetskog rata, niti iz ovoga zadnjeg rata, kao ni ikoga od svih živih koji su… »

Crna Gora: Evropski kvalitet života na čekanju

Al Jazeera 20.05.2016
Minimalna mjesečna potrošačka korpa je 806 eura, a prosječna plata 488 eura, dok javni dug iznosi 65 posto BDP-a. Crna Gora je riješila teška ekonomska pitanja i građanima treba omogućiti evropsku kvalitetu života, govorio je svojevremeno Milo… »

Sabor o opozivu Karamarka u narednih 30 dana

B92 20.05.2016
Zagreb -- O predlogu izglasavanja nepoverenja Karamarku, koji je podnela opoziciona SDP, hrvatski Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana. Hrvatski sabor uvrstio je udnevni red predlog najuticajnije opozicione SDP o izglasavanju nepoverenja prvom… »