Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Sarajevo: Žena pokušala samoubistvo ispred vlade FBiH

B92 20.05.2016
Sarajevo -- Medžiba Halilović iz Zenice, zbog nemaštine i neuslovnog stanovanja, polila se benzinom ispred zgrade vlade FBiH. Samo zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika policije, sprečen je tragičan ishod, javili su mediji u BiH. Halilovićeva od… »

Mediji: Marović iz Spuža u Švajcarsku na lečenje

B92 20.05.2016
Podgorica -- Visoki politički funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović otputovao je u Švajcarsku na lečenje, objavio je list Vijesti. Pozivajući se na "pouzdane" izvore, list navodi da je Marović u Švajcarsku otputovao… »

Sećanje na stradanje banjalučkih beba

RTS 20.05.2016
U Banjaluci su obeležene 24 godine od stradanja 12 beba, koje su umrle od posledica nedostatka kiseonika, jer SB UN nije dozvolio let kojim bi kiseonik bio dopremljen u banjalučki Klinički centar. Trinaesta beba umrla je 13 godina kasnije, dok je… »

Dragan Jočić o cepanju SCG: Otvorio dušu i objasnio kako je Crna Gora dobila nezavisnost

Pravda 20.05.2016
BEOGRAD - Na desetogodišnjicu crnogorske nezavisnosti, Dragan Jočić se prisetio pokušaja da se spreči rastakanje Državne zajednice SCG i ispričao detalje pregovora sa crnogorskom stranom i predstavnicima Evropske unije. "Zvanična Podgorica nije sa… »

Podgorica: Policija zabranila proteste Demokratskog fronta!

Kurir 20.05.2016
PODGORICA - Crnogorska policija zbog bezbednosnih razloga nije odobrila Demokratskom frontu održavanje protesta 21. maja ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz tog politčkog saveza. Demokratski front tražio je od policije odobrenje za mirno… »

Radikali se mjenicama štite od 'preletača'

Al Jazeera 20.05.2016
Kad 4. juna bude konstituiran parlament Srbije, zakletvu će položiti 250 zastupnika, koji će u iduće četiri godine predstavljati svoje stranke. Ipak, iskustvo preletača, odnosno prebjega iz stranke u stranku, potaknulo je neke stranke da se dodatno… »

Izborni zakon BiH: Prioritet stranka, ne glasači

Al Jazeera 20.05.2016
U sjeni pregovora o održavanju izbora u Mostaru, ostale su izmjene Izbornog zakona BiH prema kojima je podignut unutarstranački cenzus za osvajanje mandata i za opće i za lokalne izbore. Oni koji su bili protiv ovakvih izmjena, kažu kako je riječ o… »

Biskup Komarica: Nisam hteo da uvredim Srbe

Kurir 20.05.2016
Biskup banjalučki Franjo Komarica saopštio je da mu nije bila namera da povredi niti svoje cenjene sugrađane Srbe, niti žrtve srpskog naroda iz vremena Drugog svetskog rata, niti iz ovoga zadnjeg rata, kao ni ikoga od svih živih koji su pogođeni… »

Crna Gora: Evropski kvalitet života na čekanju

Al Jazeera 20.05.2016
Minimalna mjesečna potrošačka korpa je 806 eura, a prosječna plata 488 eura, dok javni dug iznosi 65 posto BDP-a. Crna Gora je riješila teška ekonomska pitanja i građanima treba omogućiti evropsku kvalitetu života, govorio je svojevremeno Milo… »

Sabor: Opoziv Karamarka na dnevnom redu

Al Jazeera 20.05.2016
O zahtjevu za opoziv prvog potpredsjednika hrvatske Vlade koji je tražio SDP, raspravljat će se u idućih mjesec dana. Na zahtjev oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatski sabor na dnevni je red uvrstio i zahtjev za opoziv prvog potpredsjednika… »