Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Samohrana majka pokušala da se zapali ispred vlade Federacije BiH

Vesti online 20.05.2016
Medžiba Halilović iz Zenice, zbog nemaštine i neuslovnog stanovanja, polila se benzinom ispred zgrade vlade FBiH i samo zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika policije, sprečen je tragičan ishod, javili su mediji u BiH. Halilovićeva od ponedeljka… »

Vijesti: Marović otišao u Švajcarsku na lečenje

RTS 20.05.2016
Visoki politički funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović otputovao je u Švajcarsku na lečenje, objavio podgorički list "Vijesti". Pozivajući se na, kako navode, pouzdane izvore, list Vijesti piše da je Marović u… »

Sećanje na tragično stradanje 12 beba iz Banjaluke

Alo 20.05.2016
U Banjaluci će danas biti obeležene 24 godine od stradanja 12 banjalučkih beba. One su umrle, jer zbog nerazumevanja svetskih moćnika, nije bio omogućen transport kiseonika u Klinički centar Banjaluka. Prva beba je umrla 22. maja, nakon čega je… »

Dragan Jočić o cepanju SCG: Ovako je Crna Gora dobila nezavisnost!

Kurir 20.05.2016
Na desetogodišnjicu crnogorske nezavisnosti, potpredsednik DSS-a Dragan Jočić prisetio se pokušaja da se spreči rastakanje Državne zajednice SCG i ispričao detalje pregovora sa crnogorskom stranom i predstavnicima Evropske unije. "Zvanična… »

Podgorica: Policija zabranila protest DF-a

RTV 20.05.2016
PODGORICA - Crnogorska policija zbog bezbednosnih razloga nije odobrila Demokratskom frontu održavanje protesta 21. maja ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz tog političkog saveza. Demokratski front tražio je od policije odobrenje za mirno… »

Radikali se mjenicama štite od 'preletača'

Al Jazeera 20.05.2016
Kad 4. juna bude konstituiran parlament Srbije, zakletvu će položiti 250 zastupnika, koji će u iduće četiri godine predstavljati svoje stranke. Ipak, iskustvo preletača, odnosno prebjega iz stranke u stranku, potaknulo je neke stranke da se dodatno… »

Izborni zakon BiH: Prioritet stranka, ne glasači

Al Jazeera 20.05.2016
U sjeni pregovora o održavanju izbora u Mostaru, ostale su izmjene Izbornog zakona BiH prema kojima je podignut unutarstranački cenzus za osvajanje mandata i za opće i za lokalne izbore. Oni koji su bili protiv ovakvih izmjena, kažu kako je riječ o… »

Biskup Komarica: Nisam hteo da uvredim Srbe

Kurir 20.05.2016
Biskup banjalučki Franjo Komarica saopštio je da mu nije bila namera da povredi niti svoje cenjene sugrađane Srbe, niti žrtve srpskog naroda iz vremena Drugog svetskog rata, niti iz ovoga zadnjeg rata, kao ni ikoga od svih živih koji su pogođeni… »

Crna Gora: Evropski kvalitet života na čekanju

Al Jazeera 20.05.2016
Minimalna mjesečna potrošačka korpa je 806 eura, a prosječna plata 488 eura, dok javni dug iznosi 65 posto BDP-a. Crna Gora je riješila teška ekonomska pitanja i građanima treba omogućiti evropsku kvalitetu života, govorio je svojevremeno Milo… »

Sabor: Opoziv Karamarka na dnevnom redu

Al Jazeera 20.05.2016
O zahtjevu za opoziv prvog potpredsjednika hrvatske Vlade koji je tražio SDP, raspravljat će se u idućih mjesec dana. Na zahtjev oporbene Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatski sabor na dnevni je red uvrstio i zahtjev za opoziv prvog potpredsjednika… »