Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Ivanov može da poništi aboliciju

Alo 20.05.2016
Makedonski parlament usvojio je u četvrtak amadman na Zakon o pomilovanju, kojim se predsedniku Đorđu Ivanovu daje mogućnost da poništi aboliciju za više od 50 političara i njihovih saradnika umešanih u skandal o prisluškivanju, prenele su… »

MK: I dalje o aboliciji i "pravima i obavezama Ivanova"

B92 20.05.2016
Skoplje -- Sobranje Makedonije usvojilo je izmenu Zakona o pomilovanju, kojima se predsednik Đorđe Ivanov obavezuje da poništi rešenja o aboliciji političara koji zatraže. Ta izmene su po hitnom postupku predložili i izglasali poslanici vladajuće… »

Nema prinudne uprave za RTRS

Večernje novosti 20.05.2016
Žestoka sporenja poslanika vlasti i opozicije oko rada javnog tv servisa u Srpskoj. BANjALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su u četvrtak izmene i dopune Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske, kojim se omogućava… »

Cvijanović: Postoje ozbiljne zamerke na delove rezolucije Evropskog parlamenta o BiH

Blic 20.05.2016
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Istočnom Sarajevu da je u razgovoru sa članovima Komiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove iznela ozbiljne zamerke na neke stvari koje su navedene u rezoluciji Evropskog parlamenta… »

SLO: Pismo s belim prahom u parlamentu nije bio antraks

B92 20.05.2016
Ljubljana -- Beli prah u pismu adresiranom na predsednika slovenačkog parlamenta Milana Brgleza nije sadržao antraks. To je objavljeno nakon bakteriološke analize na Veterinarskom fakultetu u Ljubljani. Zbog panike koje je pismo u ranim popodnevnim… »

Crna Gora: Srednjoškolac izbo nožem drugara iz škole

Telegraf 20.05.2016
Napadač je uhapšen, a povređeni učenik prevezen je u bolnicu u Bijelom Polju. Učenik drugog razreda Srednje škole “Vuksan Đukić” iz Mojkovcau Crnoj Gori, zadobio je dve ubodne rane kada ga je učenik iste škole napao nožem. Skupština… »

Orban: Usta su Klintonova, glas je Sorosov

RTS 20.05.2016
Mađari i Poljaci s pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu bivšeg predsednika SAD… »