Društvo arhiva vesti 20.05.2016

"Vraćaju nam se vozila na Koridor 10"

B92 20.05.2016
Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se broj vozila na Koridoru 10 kroz Srbiju povećao prošle godine. “Imali smo 2,5 miliona vozila više u 2015. godini, polako nam se vraća saobraćaj… »

Sahranjen Knez Aleksandar: Telo Karađorđevića spušteno u kriptu, srpska zastava predata kneginji

Kurir 20.05.2016
OPLENAC - Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je danas na Oplencu u prisustvu udovice kneginje Barbare od Lihtenštajna, rođene sestre - princeze Jelisavete Karađorđević, članova porodice, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predstavnika… »

Vulin "leteo" sa tri hiljade metara

N1 Info 20.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva" iskočio padobranom iz aviona. Vulin je skočio u tandemu sa instruktorom 63. padobranske brigade sa 3.000 metara. Nakon… »

Vremenska prognoza: Bez kiše samo u nedelju

Večernje novosti 20.05.2016
Narednih dana, prema najavama meteorologa, očekuje nas svežije vreme uz česte padavine. KIŠE, pljuskovi i grmljavina obeležiće petak i subotu, dok bi drugog dana vikenda trebalo da bude suvo i malo toplije. Na zapadu i jugu biće obilnijih padavina… »

Nikolić o Savamali: Zna se ko je nadležan za rušenje, očekujem reakciju

Blic 20.05.2016
- Zna se koje institucije su nadležne za slučaj rušenja objekata u Savamali, i očekujemo da one reaguju, odnosno urade svoj posao, rečeno je "Danasu" u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića u odgovoru na pitanje zbog čega predsednik nije… »

Sindikat pravosuđa stupiće u štrajk odmah po formiranju nove Vlade

Nova ekonomija 20.05.2016
Sindikat pravosuđa Srbije, koji čine zaposleni u administraciji, najavio je danas da će stupiti u štrajk odmah po formiranju nove Vlade, a zahtevi će biti veće zarade i bolji uslovi rada. Predsednica Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević, na… »

Obeležena 148 godišnjica Islamske zajednice Srbije

Politika 20.05.2016
Prijemom u Bajrakli džamiji Islamska zajednica Srbije (IZS) obeležila je danas 148 godina postojanja te verske zajednice, a skup su obeležile nade da će naredne godine ili 2018. biti rešeno formalno pravno pitanje njenog statusa. Prijemu u Bajrakli… »

Ratko Dmitrović kriv za sprovođenje mobinga

N1 Info 20.05.2016
Direktor i glavni urednik Novosti Ratko Dmitrović sprovodio je mobing nad novinarkom Jelenom Jovović, konstatovano je u presudi koju je jutros izrekla sudija Višeg suda u Beogradu Irena Garčević, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS). Prvostepenom… »

Valcer i pod kišobranima

Večernje novosti 20.05.2016
Maturanti iz tridesetak gradova Srbije plesali danas u podne uz muziku Johana Štrausa. Svi se nadaju da će biti oboren rekord iz 2011, kada je plesalo čak 33.202 maturanta. TAČNO u podne, maturanti su danas u tridesetak gradova Srbije zaigrali uz… »

Spas za izbeglice: "Sultan iz Beograda" i nova Balkanska ruta

Vesti online 20.05.2016
Stotine migranata stižu u Beograd, do parka kod autobuske stanice. Tu dobijaju hranu, odeću i obuću od volontera, čekaju drugove, pregovaraju s krijumčarima, prenosi Dojče vele pisanje nemačkih medija. Dnevnik "Velt" je objavio reportažu pod… »