Društvo arhiva vesti 20.05.2016

"Vraćaju nam se vozila na Koridor 10"

B92 20.05.2016
Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se broj vozila na Koridoru 10 kroz Srbiju povećao prošle godine. “Imali smo 2,5 miliona vozila više u 2015. godini, polako nam se vraća saobraćaj… »

Sahranjen knez Aleksandar Karađorđević(foto)

Večernje novosti 20.05.2016
Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je na Oplencu u prisustvu članova porodice, predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kao i brojnih drugih zvanica. KNEZ Aleksandar Karađorđević sahranjen je danas na Oplencu, u porti iza oltara Crkve Svetog… »

Vulinov prvi skok padobranom

RTS 20.05.2016
Ministar Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva", iskočio padobranom iz aviona. Manifestaciju "Balkanski skok prijateljstva" organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni… »

Vremenska prognoza: Bez kiše samo u nedelju

Večernje novosti 20.05.2016
Narednih dana, prema najavama meteorologa, očekuje nas svežije vreme uz česte padavine. KIŠE, pljuskovi i grmljavina obeležiće petak i subotu, dok bi drugog dana vikenda trebalo da bude suvo i malo toplije. Na zapadu i jugu biće obilnijih padavina… »

Kabinet predsednika očekuje reakciju nadležnih

Dnevnik 20.05.2016
Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića očekuje da institucije nadležne za rušenje objekata u Savamali. reaguju i urade svoj posao. "Zna se koje su institucije nadležne za slučaj rušenja objekata i očekujemo da one reaguju, jasna je… »

Neće dati 100 dana Novoj vladi: Sindikat pravosuđa najavio štrajk zbog malih zarada

Blic 20.05.2016
Sindikat pravosuđa Srbije, koji čine zaposleni u administraciji, najavio je danas da će stupiti u štrajk odmah po formiranju nove Vlade, a zahtevi će biti veće zarade i bolji uslovi rada. Predsednica Sindikat pravosuđa Sladjanka Milošević, na… »

Islamska zajednica Srbije proslavila 148. godišnjicu

B92 20.05.2016
Beograd -- Islamska zajednica Srbije je u Bajrakli džamiji u Beogradu obeležila 148 godina institucionalnog delovanja u Srbiji. Uz vernike i predstavnike diplomatskog kora i Vlade Srbije obeležavanju su prisustvovali i predstavnici tradicionalnih… »

Ratko Dmitrović kriv za sprovođenje mobinga

N1 Info 20.05.2016
Direktor i glavni urednik Novosti Ratko Dmitrović sprovodio je mobing nad novinarkom Jelenom Jovović, konstatovano je u presudi koju je jutros izrekla sudija Višeg suda u Beogradu Irena Garčević, prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS). Prvostepenom… »

Maturanti plesali širom Srbije

RTS 20.05.2016
U tridesetak gradova Srbije maturanti su u 12 sati zaigrali uz muziku Johana Štrausa na trgovima, stadionima, ulicama, školskim dvorištima u okviru manifestacije "European Quadrille Dance Festival". Iako je glavni cilj manifestacije zabava i druženje… »

Nemački mediji o novoj Balkanskoj ruti: Ključni čovek u Beogradu je Sirijac zvani "Sultan"

Blic 20.05.2016
Stotine migranata stižu u Beograd, do parka kod autobuske stanice. Tu dobijaju hranu, odeću i obuću od volontera, čekaju drugove, pregovaraju s krijumčarima, prenosi Dojče vele pisanje nemačkih medija. Dnevnik "Velt" je objavio reportažu pod… »