Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Pucnjava kod Bele kuće

Alo 20.05.2016
Bela kuća je blokirana nakon što je policija prijavila oružani incident u neposrednoj blizini. Američki predsednik Barak Obama nije bio u Beloj kući u vreme incidenta. Prema pojedinim izveštajima, Obama igra golf u vojnoj bazi Sent Endrjuz. CNN je… »

Devojčica preživela strašnu nesreću (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Alo 20.05.2016
Maleno dete imalo je neverovatnu sreću tokom prelaska prometne ulice u Hong Kongu. Neverovatan video pojavio se na Youtubu, na kome se vidi kako mala devojčica pretrčava na drugu stranu prometne ulice gde joj se nalaze majka i baka. Na videu se vidi… »

Ban Ki Mun izjavio saučešće porodicama stradalih

Alo 20.05.2016
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je danas "duboko žaljenje" zbog pada aviona egipatske avio-kompanije Idžipter (EgyptAir), saopštio je njegov portparol Stefan Dižarik. "Ban upućuje iskreno saučešće porodicama žrtava, vladama i svima… »

Stjuardesa predvidela svoju smrt?!

Alo 20.05.2016
Samar Ez Eldi (27), stjuardesa u avionu „Idžiptera“ koji se srušio u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, na Fejsbuku je objavila bizarnu fotografiju na kojoj se vidi kako avion pada u more. Slika je objavljena 2014. godine, a zbog jezive… »

Meksiko odobrio izručenje El Čapa SAD

Alo 20.05.2016
Meksičke vlasti odobrile su danas da se pokrene procedura izručenja SAD narko-bosa Hoakina Gusmana poznatog kao El Čapo. Gusmanovi advokati imaju 30 dana da ulože žalbu na tu odluku. Vlasti su u svom obrazloženju odluke navele da su SAD garantovale… »

Počinje restauracija Hristovog groba

Alo 20.05.2016
Hrišćanske vlasti započeće za nedelju dana restauraciju Hristovog groba u Bazilici Svetog groba u Jerusalimu, sagrađenoj na mestu raspeća, sahrane i vaskrsenja Isusa Hrista. To će biti prvi radovi na popravci, ojačanju i konzervaciji grobnice… »

Nema preživelih u padu aviona Idžipt Era

Alo 20.05.2016
Direktor "Idžiptera" Safvat Moslem izjavio je da je radijus potrage za olupinom aviona ove kompanije, koji se u noći između srede i četvrtka srušio u Sredozemno more, sveden na 64 kilometara. Taj krug obuhvata oblast veličine oko 13.000 kvadratnih… »

Ameri neće da bombarduju Siriju sa Rusima

Alo 20.05.2016
Pentagon je danas odbio predlog Rusije da od naredne nedelje pokrenu zajedničke vazdušne udare protiv džihadista u Siriji, gde su vojne ruske i američke snage vodile odvojene kampanje bombardovanja. "Mi ne sarađujemo niti se koordinišemo sa Rusima u… »

Albanci i Englezi napravili haos zbog droge (VIDEO)

Alo 20.05.2016
U britanskom zatvoru u Ročesteru kod Londona došlo je do tuče između zatvorenika koja je snimljena sigurnosnim kamerama, objavio je danas "Dejli mejl". Tuča je izbila između britanskih i albanskih zatvorenika a nije poznato koliko ih je u njoj… »

Traže zatvor za zločinca iz Aušvica

Alo 20.05.2016
Nemačko tužilaštvo zatražilo je danas kaznu od šest godina zatvora za 94-godišnjeg bivšeg SS-ovca, optuženog za saučesništvo u ubistvu 170.000 ljudi u Aušvicu. Rajnhold Hening je optužen da je nadgledao odabir logoraša na one koji su sposobni… »