Izvor: Balkan Rock/Zabava arhiva vesti 20.05.2016

Nekropolis, Scavenger i Nebula krajem maja u “Crnoj kući”

Balkan Rock 20.05.2016
Nebula; foto: Milan Šurbatović U novosadskoj Crnoj kući će se u subotu, 28. maja, održati mini metal festival na kom će nastupiti tri lokalna benda. U pitanju su progressive thrash veterani na sceni, Nekropolis, i dva mlada žanrovski ista sastava… »

Coldplay objavili novi spot

Balkan Rock 20.05.2016
Britanska rok grupa Coldplay objavila je spot za pesmu “Up&Up“. Pesma se nalazi na sedmom studijskom albumu grupe “A Head Full of Dreams” koji je izašao prošle godine. Reditelji su Vania Heymann i Gal Muggia a spot prati pevača Chrisa Martina… »

Jake Bugg se vraća u prošlost u novom spotu

Balkan Rock 20.05.2016
Britanski muzičar, Jake Bugg, predstavio je novi video za pesmu “Love, Hope and Misery“ koja će se naći na njegovoj novoj ploči. Novi videoklip crpi inspiraciju iz The Old Grey Whistle Test izvedbe “Ain’t No Sunshine“ Billa Withersa iz 1972… »

Hladno Pivo totalno “Dibidus” u novom spotu

Balkan Rock 20.05.2016
Godinu dana od objavljivanja aktuelnog albuma “Dani zatvorenih vrata“, Hladno Pivo objavili su spot za sada već poznatu pesmu “Dibidus“. Po izvođenjima i podršci na koncertu, možemo gotovo sa sigurnošću tvrditi da je ovo već jedan od… »

Little Dead Bertha i Demist krajem jula u Beogradu

Balkan Rock 20.05.2016
Little Dead Bertha U petak, 22. jula, Dom omladine Beograda će biti mesto održavanja mini metal festivala na kom će nastupiti dva benda. U pitanju je ruski sympho black-death metal sastav, Little Dead Bertha, kao i domaće sympho gothic snage… »

Richard Ashcroft objavio video za pesmu “Hold On”

Balkan Rock 20.05.2016
Nekadašnji frontmen grupe The Verve, Richard Ashcroft, predstavio je novi spot za numeru “Hold On” koja će se naći na njegovom novom albumu. Četvrta solo ploča nosiće naziv “These People”, a trebalo bi da bude objavljena 20. maja za… »

Stigao „Poslednji album“ grupe S.A.R.S.

Balkan Rock 20.05.2016
Nakon pet studijskih i jednog live albuma, izdanje simboličnog naziva – „Poslednji album“ grupe S.A.R.S. objavljeno na Deezeru u izdanju Lampshade Media i Dallas Recordsa. S.A.R.S. ove godine slavi deset godina postojanja na regionalnoj sceni… »

Vlatko Stefanovski gostuje u Kruševcu

Balkan Rock 20.05.2016
Poznati gitarski virtouz Vlatko Stefanovski održaće koncert 3. juna u klubu kruševačkog Kulturnog centra. Makedonski muzičar u okviru aktuelne turneje promoviše poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine, nakon studijske pauze od… »