Izvor: Blic arhiva vesti 20.05.2016

Na nagovor roditelja: Mladić u poslednjem trenutku odlučio da se ne ukrca na kobni let "Idžipt era"

Blic 20.05.2016
Francuz Munir Namur slobodno može sebe da nazove srećnikom jer je, kako je ispričao novinarima, u poslednjem trenutku odustao od ukrcavanja na kobni let kompanije "Idžipt er", koji se srušio u Mediteranu. #Dichoso: al llegar al aeropuerto Mounir… »

Ponedeljak dan za opoziciju: Nastavljaju se konsultacije oko formiranja vlade

Blic 20.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije. Konsultacije su zakazane za ponedeljak, a kako je ranije danas saošteno iz Srpske… »

Mihajlović: Građevinske dozvole za sedam dana

Blic 20.05.2016
Elektronske građevinske dozvole se izdaju u proseku za sedam dana, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. - Imamo u 2016. preko 30 odsto više izdatih elektronskih… »

NATO: Potreban je novi sastanak s Moskvom

Blic 20.05.2016
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da postoji "široka saglasnost" da se zatraži novi sastanak sa Rusijom pre susreta lidera Alijanse u Varšavi u julu. Stoltenberg je izjavio da je na sinoćnoj večeri ministara spoljnih poslova… »

Karadžićev advokat zarađuje 1.000 dolara dnevno

Blic 20.05.2016
Član pravnog tima savetnika haškog osuđenika Radovana Karadžića Piter Robinson od Mehanizma u Hagu dobija 125 dolara na sat ili 1.000 dolara dnevno. Robinson je danas naveo da je zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane… »

Rusi predlažu Americi: Napadnimo islamiste zajedno

Blic 20.05.2016
Rusija je predložila Amerikancima i koaliciji koju oni predvode da zajedno sa ruskim snagama 25. maja započnu vazdušne napade u Siriji čija bi meta bili Nusra front i drugi pobunjenici koji ne poštuju primirje u toj zemlji. Rojters prenosi današnju… »

Sahranjen knez Aleksandar Karađorđević: Obred na Oplencu, kovčeg u zemlju spustili građani

Blic 20.05.2016
Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je danas na Oplencu u prisustvu članova porodice, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predstavnika Vojske i MUP-a Srbije. Crkveni obred koji služi vladika šumadijski Jovan počeo je u crkvi svetog Đorđa… »

Vesna Zmijanac saznala da će postati baka, pa napustila Farmu

Blic 20.05.2016
Pevač Ćemo sinoć je gostovao na imanju u Lisovićima i doneo Vesni Zmijanac vesti da je njena ćerka Nikolija Jovanović trudna. Vesna je bila iznenađena, potom je zaplakala, i dugo nije mogla da dođe sebi. Ubrzo je rešila da te večeri napusti… »

Vulinov prvi skok padobranom i šut u zadnjicu

Blic 20.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva", iskočio padobranom iz aviona. Tu manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade… »

Evro u ponedeljak 122,63 dinara

Blic 20.05.2016
Dinar će u ponedeljak, 23. maja zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 122,6305 dinara, objavila je Narodna banka Srbije. Evro će vredeti jednu paru manje nego danas i za vikend kada će kurs biti 122,6714 dinara za… »