Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Žena se polila benzinom i pokušala da se zapali ispred zgrade vlade FBiH

Blic 20.05.2016
Medžiba Halilović iz Zenice, zbog nemaštine i neuslovnog stanovanja, polila se danas benzinom ispred zgrade vlade FBiH i samo zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika policije, sprečen je tragičan ishod, javili su mediji u BiH. Halilovićeva od… »

Vijesti: Marović otputovao u Švajcarsku na lečenje

Blic 20.05.2016
Visoki politički funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović otputovao je u Švajcarsku na lečenje, objavio je danas podgorički list Vijesti. Pozivajući se na "pouzdane izvore", list navodi da je Marović u Švajcarsku… »

Zločin za koji niko nije odgovarao: Sećanje na 12 stradalih beba u Banjaluci

Blic 20.05.2016
Povodom 24 godine od stradanja 12 banjalučkih beba zbog nedostatka kiseonika, danas je u Banjaluci služen parastos i položeno cveće kod spomen obeležja “Život”. Zajedno sa majkama 12 zvezdica, počast nevino stradaloj deci odao je predsednik RS… »

Komarica: Nisam hteo da uvredim Srbe poređenjem Banjaluke sa Blajburgom

Blic 20.05.2016
Banjalučki biskup Franjo Komarica tvrdi da nedavnim poređenjem Banjaluke sa Blajburgom nije nameravao da povredi sugrađane Srbe i žrtve srpskog naroda iz ratova, niti ikoga ko je pogođen ratnim stradanjima svojih bližnjih. Komarica je u saopštenju… »

Dodik: Biskup Komarica da povuče svoju izjavu

Blic 20.05.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi bilo primereno da se banjalučki biskup Franjo Komarica do kraja ogradi od svoje izjave u kojoj je Banjaluku uporedio sa Blajburgom i da je povuče kao neosnovanu i nedoličnu. Dodik kaže da bi… »

Veliki Požar u sarajevu: Gori zgrada marketa i okolni objekti, povređen vatrogasac

Blic 20.05.2016
Požar, koji je izbio jutros oko 8.30, u marketu Konzum na Trgu solidarnosti broj 4 u sarajevskom naselju Alipašino Polje, lokalizovan je, a u vatrenoj stihiji povređen je jedan vatrogasac. - Požar je stavljen pod kontrolu i trenutno se radi na… »

Cvijanovićeva uručila ključeve stanova porodicama poginulih

Blic 20.05.2016
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u banjalučkom naselju Ada rešenja i ključeve za 142 stambene jedinice namenjene zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. Osim… »

Cvijanović: Postoje ozbiljne zamerke na delove rezolucije Evropskog parlamenta o BiH

Blic 20.05.2016
Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je u Istočnom Sarajevu da je u razgovoru sa članovima Komiteta Evropskog parlamenta za spoljne poslove iznela ozbiljne zamerke na neke stvari koje su navedene u rezoluciji Evropskog parlamenta… »