Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 20.05.2016

Filmska akcija: Maskirani napadači sa palicama opljačkali zlataru

Blic 20.05.2016
Maskirani napadači opremljeni bejzbol palicama opljačkali su danas oko 19 sati zlataru u centru Beograda. Napadači su u zlataru "Stefanović" na Terazjiama upali sa palicama i počeli da razbijaju police i skupljaju nakit a u jednom momentu, jedan od… »

Da se ne zaboravi: Polaganjem venaca obeležena godišnjica NATO bombardovanja bolnice "Dragiša Mišović"

Blic 20.05.2016
Na spomen-obeležje ispred KBC „Dragiša Mišović”, povodom 17 godina od NATO bombardovanja i pogibije gardista u tom objektu danas su položeni venci. Član Gradskog veća Milan Janković istakao je da se danas sećamo svih vojnika i pacijenata koji… »

Ko će rekonstruisati slaviju: "Ratko Mitrović" ili Italijani?

Blic 20.05.2016
“MBA Ratko Mitrović” ili konzorcijum na čelu sa Italijanima? Kome će biti poveren unosan posao vredan oko deset miliona evra za rekonstrukciju Trga Slavije i Bulevara oslobođenja? Na toliko dugo čekani tender, juče do podneva, u prostorije… »

Pet osoba povređeno u pet saobraćajnih nezgoda u Beogradu

Blic 20.05.2016
Hitna pomoć je protekle noći u Beograd imala 122 intervencije od kojih 27 na javnom mestu, a dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojima je ukupno pet osoba povređeno. U 20.25 sati na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića povređen je… »

I: stranci pomažu izgradnju kanalizacionog sistema

Blic 20.05.2016
U Starom dvoru je potpisan ugovor o savetodavnim uslugama koje će Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupe svetske banke, pružati Gradu Beogradu u vezi sa finansiranjem izgradnje kanalizacionog sistema i sprovođenja javno-privatnog… »

Radovi tokom vikenda bez tramvaja 6, 7 i 11, izmene na linijama 2, 5 i 14

Blic 20.05.2016
Zbog radova u Karađorđevoj ulici i u Bulevaru kralja Aleksandra menja se režim linija gradskog prevoza. Najveće izmene biće na tramvajskim linijama. Sve linije ka Novom Beogradu se ukidaju i zamenjuje ih autobuska linija 7A (Ušće - Blok 45)… »

Kada pljačka krene po zlu: Frižider napao lopova

Blic 20.05.2016
U Mirijevu, usred noći, dva lopova pokušala su da obiju frižider u kojem se nalazilo pivo, ali su umesto alkohola, dobili "po glavi". Već pripiti pljačkaš krenuo je da ljulja frižider koji se nalazio ispred jedne trafike, a on im je uzvratio… »

Defile "malih divova" sutra ispred "Arene": Reno 4 i dalje gospodari drumom

Blic 20.05.2016
Ljubitelji francuske automobilske ikone, Reno 4, okupiće se sutra na parkingu sa zapadne strane "Kombank arene" u 9.30 sati. Povod da se fanovi oldtajmera upute ka "Areni" je memorijalni skup "Čika Raša", koji organizuje klub "Reno 4 Srbija". Vozači… »

Druga faza promenade: Staze, igrališta i - restoran?

Blic 20.05.2016
Uređenje druge faze Savske promenade, dužine 488 metara, trebalo bi da bude završeno u toku sledeće nedelje čime će Beograđani dobiti nove biciklističke staze pokraj reke, igralište za decu sa svetionikom, kao i mnoge zanimljive sadržaje. - Tu… »

Proradio wc na železničkoj: Ulaz 30 dinara, daju i fiskalni račun

Blic 20.05.2016
Nakon što je Poreska inspekcija nedavno zatvorila javni toalet na železničkoj stanici, on sada ponovo radi. WC je bio zatvoren zbog neizdavanja fiskalnog računa i neprijavljivanja radnika. Međutim, nakon nekoliko dana svi zakonski uslovi ponovo su… »