Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Pronađen deo tela, dva sedišta i koferi iz srušenog "Idžiptera"

Dnevnik 20.05.2016
ATINA: Timovi koji tragaju za olupinom aviona "Idžiptera" u Sredozemnom moru, pronašli su danas deo tela, zatim sedišta i kofere, izjavio je danas grčki ministar odbrane Panos Kamenos. "Pre par sati su nas egipatske vlasti obavestile da su deo tela… »

Ministri NATO dogovorili da prošire operacije u Sredozemlju

Dnevnik 20.05.2016
BRISEL: Ministri spoljnih poslova 28 zemalja članica NATO dogovorili su se u četvrtak na sastanku. u Briselu da prošire svoje operacije u Sredozemlju da bi pomogli u suzbijanju krijumčara koji prebacuju izbeglice iz severne Afrike u Evropu. "Složili… »

Rusija zove SAD na zajedničke napade u Siriji

Dnevnik 20.05.2016
MOSKVA: Rusija je predložila Amerikancima i koaliciji koju oni predvode da zajedno sa ruskim snagama 25. maja započnu vazdušne napade u Siriji čija bi meta bili Nusra front. i drugi pobunjenici koji ne poštuju primirje u toj zemlji.Rojters prenosi… »

EU dogovorila mehanizam suspenzije za vize

Dnevnik 20.05.2016
BRISEL: Članice EU postigle su danas dogovor o mehanizmu koji će omogućiti suspenziju bezviznog režima po hitnom postpuku, a koji može biti primenjen na sve dosadašnje sporazume o viznoj liberalizaciji.O tome će Holandija kao predsedavajuća EU… »

OEBS razmatra slanje naoružane policije u Ukrajinu za izbore

Dnevnik 20.05.2016
VAŠINGTON: Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) razmatra mogućnost slanja naoružane. policijske misije u Ukrajinu tokom izbora u ratom razorenom istočnom delu zemlje, ukoliko se sve strane sa tim usaglase, javlja danas AP. Generalni… »

Orban: Usta su Klintonova, glas je Sorošov

Dnevnik 20.05.2016
BUDIMPEŠTA: Mađari i Poljaci sa pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD, izjavio je. danas mađarski premijer Viktor Orban. Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu… »

Hilari Klinton uverena da će dobiti nominaciju

Dnevnik 20.05.2016
VAŠINGTON: Bivša državna sekretarka Hilari Klinton još je korak bliže osvajanju demokratske predsedničke. nominacije iako je minimalnom većinom pobedila na primarnim izborima u Kentakiju, a izgubila na izborima u Oregonu. Sa osvajanjem novih… »

Pucnjava u blizini Bele kuće

Dnevnik 20.05.2016
VAŠINGTON: Bela kuća je danas blokirana pošto je policija prijavila da je došlo do pucnjave u blizini, a pojavili su se i izveštaji da je napadač mahao oružjem. u pravcu agenata tajne službe, javljaju američki mediji. CNN je naveo a je… »

Grčki carinici od danas u trodnevnom štrajku

Dnevnik 20.05.2016
SKOPLjE: Saobraćaj na makedonsko-grčkoj granici će od danas do ponedeljka biti otežan zbog štrajka grčkih carinika. Skopskom portalu Telma je na graničnom prelazu Evzoni, kraj Bogorodice, rečeno da će se na tom prelazu saobraćaj puštati svaka… »

EU daje 56 miliona evra hitne pomoći Grčkoj za migrante

Dnevnik 20.05.2016
BRISEL: Evropska komisija je Grčkoj dodelila 56 miliona evra na ime hitne pomoći za popravljanje uslova migrantima. ANA prenosi da su sredstva namenjena jačanju kapaciteta grčkih vlasti za registraciju novopridošlih migranata i obradu njihovih… »