Izvor: Dojče vele arhiva vesti 20.05.2016

Vučiću, Gloduru!

Dojče vele 20.05.2016
Bivši novinar ratnog Kanala S sa Pala na privremenom radu kao premijer Srbije, upodobljavanjem RTV Vojvodine napokon dobija medijsku igračku koja mu nedostaje u kolekciji, smatra Dragoslav Dedović. Kao vrhovni Glodur iz senke, aktuelni srpski premijer… »

Ponovo sporan popis u BiH?

Dojče vele 20.05.2016
Za desetak dana trebalo bi da konačno budu objavljeni rezultati popisa stanovništva u BiH iz 2013. Međutim, nedavna odluka Agencije za statistiku još jednom je uzburkala duhove – pre svega u Republici Srpskoj. Nakon što je Agencija za statistiku… »

Izbeglice su dobrodošle? Stvarno?!

Dojče vele 20.05.2016
Anketa koju je sproveo Amnesti internešenal pokazuje da su izbeglice skoro svuda dobrodošle. Anketa je sprovedena u 27 zemalja sveta. Ali komentator DW Kristof Haselbah brojkama ne veruje. Za generalnog sekretara Amnestija Šalila Šetija sve je jasno… »

Evropsko-turski vizni rat

Dojče vele 20.05.2016
Bez vize u zemlje Evropske unije - taj san bi za građane Turske uskoro mogao da postane stvarnost. Međutim, nakon ostavke premijera Ahmeta Davutoglua, sporazum bi mogao i da propadne. Za turskog premijera Ahmeta Davutoglua i njegov pregovarački tim, 4… »

NATO i „mala mrlja na karti“

Dojče vele 20.05.2016
Odluka NATO da primi u svoje članstvo Crnu Goru u nemačkim medijima se različito komentariše – ali svi primećuju da je sada čitavo severno Sredozemlje u rukama Zapadne alijanse. Levičarski dnevnik Junge velt (Berlin) piše da je „u septembru… »

Novi telefon: potreba ili samo želja?

Dojče vele 20.05.2016
Primera ima mnogo, ali je kod mobilnih telefona najočiglednije: mnogi misle da im je svake godine potreban novi model. To možda donosi ekonomski rast, ali je ekološki – prava katastrofa. Jedan nemački ponuđač mobilne telefonije privlači… »