Izvor: e-Novine arhiva vesti 20.05.2016

Vučić opredeljen za evropsku budućnost Srbije

e-Novine 20.05.2016
Vuk Drašković, lider SPO. Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je još 2012. godine podržao lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića zbog njegovog strateškog opredeljenja da su evropske integracije jedini razumni… »

Direktor KC Kruševac vređao učesnike LGBTI Karavana

e-Novine 20.05.2016
Primitivizam u izvornom obliku. Direktor Kulturnog centra Kruševac, Miroslav Smiljković, na najvulgarniji način vređao je učesnike LGBTI karavana uz povike kako učesnici karavana nisu dobrodošli i da odmah moraju da napuste Kulturni centar… »

Luković skriven na nepoznatoj adresi

e-Novine 20.05.2016
Niže pismo Višem sudu: Slučaj “Srbomrsci”. Kako javlja nepouzdana agencija Beta, koja bi iznad svega volela da se zove Tanjug, suđenje predsedniku SNP "Naši" Ivanu Ivanoviću zbog spiska 30 javnih ličnosti označenih za "najveće srbomrzce"… »

Samo uđite u Evroazijsku uniju i rešićemo vam sve probleme

e-Novine 20.05.2016
Vrhovni ruskokolonaški autoritet: Aleksandar Dugin, instant geopolitikant. Ime samozvanog ruskog “eksperta za geopolitiku” Aleksandra Dugina kod svakog normalnog poznavaoca prilika izaziva podsmeh, jedino se među domaćim ruskokolonašima izgovara… »

Suze i gusle

e-Novine 20.05.2016
Feljton: Decenija nezavisnosti Crne Gore (3). Dva državotvorna pokreta formirana su (januar 2005.) u Crnoj Gori u dva dana, što je jedan analitičar ocijenio kao „dvostruki kolosijek u crnogorskoj izvedbi“. Ali, umjesto dva suprostavljena politička… »

Novo poglavlje crnogorske istorije

e-Novine 20.05.2016
Članice NATO potpisale protokol o pristupanju Crne Gore. Države članice NATO-a potpisale su u četvrtak u Briselu protokol o pristupanju Crne Gore tom savezu. Integracioni procesi Crne Gore su nezaustavljivi, a potpisivanje protokola početak je novog… »

Možemo li skupa i zašto moramo?

e-Novine 20.05.2016
Širenje područja borbe. U ovom širenju područja borbe jeste ključ borbe za istinski pravedno društvo i tu će bitku voditi oni kojima sinonim za pravedno društvo nije država što grčevito nastoji sačuvati privilegiranost za svoju etniju krijući… »

Max Verstappen, Messi na četiri točka

e-Novine 20.05.2016
Formula 1. Max još nije imao holandsku vozačku dozvolu B-kategorije, a već je bio vozač Formule 1! Dobio ju je na 18. rođendan, 30. septembra 2015., nakon što je već godinu dana u džepu imao superlicencu Formule 1. Sve do tada je, dakle, mogao… »

Očekujemo punu saradnju Srbije sa Hagom

e-Novine 20.05.2016
Miro Kovač, ministar spoljih poslova Hrvatske. Hrvatska očekuje da će nova vlada Srbije biti i dalje privržena ulasku u Evropsku uniju, što podrazumeva punu saradnju sa Hagom, priznavanje presuda i odluka Haškog suda, izjavio je u Briselu hrvatski… »

Naci-manijaci u Sankt Peterburgu maltretirali nedužne prostitutke

e-Novine 20.05.2016
“Čari” Putinove Rusije u njegovom rodnom gradu. Nacoši su svuda u svetu po difoltu teški kreteni, ali sva je prilika da oni ruski i u tom domenu prednjače. Minulih dana je to definitivno dokazala organizovana skupina naci-huligana iz Putinovog… »