Izvor: Gde investirati arhiva vesti 20.05.2016

U ponedeljak nastavak konsultacija o novoj Vladi

Gde investirati 20.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije, potvrđeno je agenciji Beta u više stranka. Konsultacije su zakazane za ponedeljak… »

Dinar stabilan, kurs 122,67 dinara za evro

Gde investirati 20.05.2016
Vrednost dinara je neznatno promenjena prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 122,6714 dinara za jedan evro. Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija… »

Srbiji povećan rejting iz visokorizične u zemlju umerenog rizika

Gde investirati 20.05.2016
Dun & Bradstreet, najveća bonitetna kuća na svetu, u majskom izveštaju svrstava Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja. Na povećanje rejtinga našoj zemlji uticala su brojna pozitivna ekonomska kretanja i politička stabilnost. Rejting… »

Srbija: Predstavljen Mundio mobile, novi virtuelni mobilni operater

Gde investirati 20.05.2016
Danas je RATEL predstavio novog, virtuelnog mobilnog operatora “Mundio mobile” koji planira da od septembra počne sa pružanjem usluge u Srbiji. Reč je kompaniji koja je deo britanske “Mundio grupe” i planira da na tržištu Srbije pretežno… »

Svetska banka: Vlada Srbije da skine štit za 10 preduzeća u restrukturiranju

Gde investirati 20.05.2016
Za nas je najvažnije da vlada poštuje rok i da 31. maja skine zaštitu od poverilaca za 10 preostalih preduzeća u restrukturiranju, izjavio je šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Tony Verheijen. “Naša pretpostavka je da rok neće biti promenjen… »

Wall Street: S&P 500 indeks na najnižem nivou od marta

Gde investirati 20.05.2016
Ulagači se plaše viših kamata koje zauzdavaju inflaciju, ali isto tako ograničavaju rast ekonomije i smanjuju likvidnost na tržištima akcija. Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks skliznuo na najniži nivo od marta jer se ulagači plaše da… »

Raspisan konkurs za podsticajna sredstva za reciklere za 2016. godinu

Gde investirati 20.05.2016
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije raspisalo je danas konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2016. godinu, za reciklere i proizvođače kesa, koja će biti isplaćena iz budžeta za narednu godinu, izjavila je ministar… »

Beogradska berza: Solidno trgovanje, najprometniji Aerodrom

Gde investirati 20.05.2016
Poslednji trgovački dan obeležila je solidna investiciona aktivnost na tržištu akcija uz blagu negativnu korekciju oba berzanska indeksa. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 598,6 miliona RSD (4,9 miliona EUR), a rastu realizacije najviše su… »

Ekonomski samit Rusija-ASEAN u Sočiju

Gde investirati 20.05.2016
U Sočiju je juče počeo dvodnevni samit Rusija-ASEAN, kojim se obeležava dvadeset godina od početka partnerstva Rusije i organizacije koja okuplja zemlje jugoistočne Azije. Samit, koji se održava pod sloganom “Prema strateškom partnerstvu radi… »

Sve više izvozimo u EU

Gde investirati 20.05.2016
Podaci o trgovinskoj razmeni Srbije sa Evropskom unijom (EU) za 2015. pokazuju da je pokrivenost uvoza izvozom dostigla istorijski maksimum od 77 odsto i da nastavlja da raste. “Srbija i dalje iz EU više uvozi nego što u nju izvozi, ali je za razliku… »