Izvor: iKragujevac arhiva vesti 20.05.2016

I naši maturanti plešu sa Evropom

iKragujevac 20.05.2016
Maturanti iz tridesetak gradova Srbije plesaće danas u 12 sati na trgovima, stadionima, ulicama, školskim dvorištima u okviru manifestacije,"European Quadrille Dance Festival" ili Maturantski ples. Svi evropski gradovi, koji su se uključili u… »

Bravo: Zlatko Golubović pobednik Republičkog takmičenja iz matematike

iKragujevac 20.05.2016
Uoči odlaska na Srpsku matematičku olimpijadu za Zlatka Golubovića učenika VII razreda Prve kagujevačke gimnazije organizovan je prijem u zgradi Gradske uprave. Čestitajući na osvojenom prvom mestu na Republičkom takmičenju iz matematike, Boris… »

Skandal na LGBT karavanu u Kragujevcu: Vređali, psovali pa verbalno nasrtali!

iKragujevac 20.05.2016
Povodom jučerašnjih događaja pre i nakon tribine “LGBT karavan” u Kragujevcu, NVO “MillenniuM” najoštrije osuđuje govor mržnje u medijima, homofobiju i pozive na linč i poziva predstavnike nadležnih organa da reaguju u skladu sa zakonom… »

Traže rešenje pomoću DNK: Utvrđuju rizik za nastanak različitih bolesti kod dece

iKragujevac 20.05.2016
Dve laboratorije u Beogradu i Kragujevcu analiziraće sve rizike za nastanak raznih bolesti kod dece i zasad su jedine u Srbiji. Analize u Kragujevcu zasad koštaju do 20.000 dinara, dok su u Beogradu - besplatne. Laboratorija u Beogradu, u Kliničkom… »

Uspeh kragujevačkih kulinara u Bugarskoj

iKragujevac 20.05.2016
Kragujevački kulinari su na II Internacionalnom balkanskom kulinarskom kupu, održanom od 12. do 15. maja u bugarskom turističkom centru Sv. Vlas osvojili ukupno 11 medalja, i to dve zlatne, šest srebrnih i tri bronzane. Tim povodom, za takmičare… »

Uskoro: Izgradnja dva nova mosta u Bresnici i Grošnici

iKragujevac 20.05.2016
Grad Kragujevac je na osnovu saglasnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima raspisao danas javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju dva nova mosta na Bresničkoj i Grošničkoj reci. Reč je o programu republičke… »

U Kragujevcu otvorena još jedna pošta i novi Poštanski centar

iKragujevac 20.05.2016
U nastavku akcije "52 pošte za 52 nedelje", oko 3.000 meštana kragujevačkih naselja Jovanovac, Cvetojevac i Milatovac danas je dobilo poštu, a zaposleni na preradi pošiljaka u Poštanskom centru Kragujevac, nakon 30 godina, bolje uslove rada. Da… »

Obavezno perite zube pre spavanja: Više nikada nećete leći u krevet neopranih zuba kada vidite šta to čini vašem…

iKragujevac 20.05.2016
Sigurno znate da je zube potrebno prati svaki dan. Međutim, pored sprečavanja karijesa, pranje zuba nas na brojne druge načine čini zdravima. Pogledajte kako sve nepranje zuba može da našteti vašem zdravlju. Dijabetes - Ako prođe dan, a da ne… »

„Večiti derbi“ ponovo u Kragujevcu

iKragujevac 20.05.2016
Posle nekoliko sezona pauze, „večiti derbi“ američkog fudbala, između Kragujevac Wild Boarsa i SBB Vukova Beograd, ponovo se igra u Kragujevcu, u nedelju, od 16 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, u okviru petog kola Sportklub… »

Saznajte gde su najveći sportski popusti u Plazi: Festival sportskih i plesnih klubova (Foto)

iKragujevac 20.05.2016
U Plazi u Kragujevcu biće tri dana sportskih popusta i dva dana sporta. Sport Fest biće od 27. do 28. maja, specijalni sportski popusti biće od 27. do 29. maja. Posetite festival sportskih i plesnih klubova i ostvarite sledeće popuste… »