Izvor: Jugmedia arhiva vesti 20.05.2016

Noć muzeja i u Biblioteci i “Danici Vuksanović” (programi)

Jugmedia 20.05.2016
LESKOVAC – Manifestacija “Noć muzeja” odvija se sutra i u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” i u Centru za ekonomiku domaćinstva “Danica Vuksanović”, ustanovama koje su danas dostavile programe. Biblioteka – program Subota, od… »

Noć muzeja: Stalne postavke u Narodnom i Etno muzeju i Salon slika

Jugmedia 20.05.2016
LESKOVAC – U tradicionalnoj noći muzeja, kojoj je prethodila manifestacija “Muzeji Srbije, 10 dana od 10 do 10”, Leskovčani će 21. maja u Narodnom muzeju moći da slušaju koncert, u LKC-u da prisustvuju otvaranju likovog salona, dok je mnogo… »

VEŽBA Vojnici iz Srbije, Bosne, Makedonije i Crne Gore savladali teroriste

Jugmedia 20.05.2016
VRANJE/BUJANOVAC – Završnica međunarodne vojne vežbe „Platinasti vuk 2016“, koja se realizuje u bazi „Jug“ od 9. do 21. maja uz učešće preko 300 pripadnika oružanih snaga iz sedam različitih zemalja, održana je danas na poligonu… »

Novinari demonstrativno napustili tribinu LAF-a u Nišu

Jugmedia 20.05.2016
NIŠ – Tribina o projektnom sufinansiranju medija, koju je Lokalni antikorupcijski forum (LAF) danas organizovao u Skupštini grada Niša, neočekivano je prerasla u protest novinara i zaposlenih u lokalnim medijima protiv LAF-a, kao i organizacija i… »

„Step by step”: Osam nagrada na Internacionalnom festivalu plesa

Jugmedia 20.05.2016
LESKOVAC – Plesni klub „Step by step” iz Leskovca osvojio je 3 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje na “Beogradskom Internacionalnom festivalu plesa”, što je veliki uspeh s obzirom da se takmičilo preko 1000 plesača iz zemlje i… »

Četvoro povređeno u saobraćajnoj nezgodi

Jugmedia 20.05.2016
VRANJE – Na području Policijske uprave u Vranju juče se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su četiri osobe zadobila lake telesne povrede. U saopštenju policije navodi se da su registrovana i dva prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i… »

Izbor gradonačelnika i Gradskog veća 27. maja

Jugmedia 20.05.2016
LESKOVAC – Predsednik Skupštine grada Pirota Milan Popović zakazao je prvu sednicu novog gradskog parlamenta za petak, 27. maj, kada će biti izabran prvi gradonačelnik Pirota i članovi Gradskog veća. Ovo je prva sednica Skupštine grada, posle one… »

Niški maturanti plesali kadril na dve lokacije

Jugmedia 20.05.2016
NIŠ – Niški maturanti odigrali su danas u podne već tradicionalni maturski ples, ali prvi put ove godine na dve lokacije i uz dve različite organizacije. Oko 1.000 maturanata u crvenim majicama odigralo je kadril na centralnom gradskom trgu, a oko… »

Leskovac 6. juna dobija staru-novu gradsku vlast!

Jugmedia 20.05.2016
LESKOVAC – Izbor predsednika Skupštine grada Leskovca i izbor njegovog zamenika obaviće se 6. juna na konstitutivnoj sednici ovog tela, a u isto vreme biće izabran i gradonačelnik i njegov zamenik. U dnevnom redu prve skupštinske sednice… »

„Čaruga“ podigao Bosnu na noge!

Jugmedia 20.05.2016
LESKOVAC / BANJALUKA – Jedno sasvim novo lice Jovana Stanisavljevića Čaruge zasijalo je na pozorišnoj sceni, a publika Teatar festa „Petar Kočić“ burnim aplauzom i na nogama pozdravila je glumačku ekipu predstave koja se bavi životom… »