Izvor: Kurir arhiva vesti 20.05.2016

Potraga za crnom kutijom: Francuski brod traži ostatke srušenog aviona

Kurir 20.05.2016
Francuski patrolni brod isplovio je iz matične luke u Tulonu i pridružio se potrazi za ostacima srušenog aviona egipatske avio-kompanije Idžipter (EgyptAir), a primarni cilj potrage je pronalaženje crne kutije. Brod dugačak 80 metara opremljen je… »

Konsultacije kod Nikolića: DS, DSS, DJB i SRS u ponedeljak na Andrićevom vencu

Kurir 20.05.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike izbornih lista koje su dobile mandate u parlamentu na konsultacije u vezi sa formiranjem nove Vlade Srbije, potvrđeno je u više stranaka. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastaviće… »

Mihajlović: Elektronske dozvole se izdaju za 7 dana

Kurir 20.05.2016
ARANĐELOVAC - Elektronske građevinske dozvole se izdaju u proseku za sedam dana, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. "Imamo u 2016. preko 30 odsto više izdatih… »

Hvala, ali ne hvala: Pentagon odbio predlog Rusije za zajedničke napade u Siriji

Kurir 20.05.2016
Pentagon je danas odbio predlog Rusije da od naredne nedelje pokrenu zajedničke vazdušne udare protiv džihadista u Siriji, gde su vojne ruske i američke snage vodile odvojene kampanje bombardovanja. "Mi ne sarađujemo niti se koordinišemo sa Rusima u… »

Sahranjen Knez Aleksandar: Telo Karađorđevića spušteno u kriptu, srpska zastava predata kneginji

Kurir 20.05.2016
OPLENAC - Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je danas na Oplencu u prisustvu udovice kneginje Barbare od Lihtenštajna, rođene sestre - princeze Jelisavete Karađorđević, članova porodice, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predstavnika… »

(Video) Najskuplji odlazak sa imanja: Vesna Zmijanac kažnjena sa 50.000 evra

Kurir 20.05.2016
Vesna Zmijanac u toku noći svojevoljno napustila "Farmu", zbog čega će biti novčano kažnjena. Farmeri su se okupili kako bi ovonedeljna gazdarica Maja pročitala pismo Zadruge u kome je saopšteno da je Vesna diskvalifikovana, kao i da je dužna na… »

(Foto) Ministar leteo sa 3.000 metara: Vulin skočio padobranom

Kurir 20.05.2016
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je, na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva", iskočio padobranom iz aviona. Tu manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske… »

Mari Le Pen: Šengen i evrozona se ruše, EU je na ivici propasti!

Kurir 20.05.2016
Liderka Nacionalnog fronta Marin Le Pen ocenila je da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona. Takođe, smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila "opasnost po mir u svetu"… »

Dinar i dalje miruje: Evro na istom kursu 122,6 dinara

Kurir 20.05.2016
BEOGRAD- Dinar je danas produžio fazu mirovanja prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 122,6714 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta je prema jedinstvenoj valuti evrozone na mesečnom nivou jača za 0,2… »

(Video) Haos u Bagdadu: Demonstranti upali u kancelariju iračkog premijera

Kurir 20.05.2016
Demonstranti su nadvladali iračke snage bezbednosti i upali u kancelariju iračkog premijera Hajdera al Abadija, posle juriša na Zelenu zonu u Bagdadu, drugog u poslednje tri nedelje. AFP navodi da su demonstranti isprva naišli na jak otpor snaga koje… »