Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Posle Sirije, SAD sprema intervenciju u još jednoj arapskoj zemlji

Newsweek 20.05.2016
Cilj je da se pomognu snage lojalne vladi nacionalnog spasa koju priznaju i UN. Kako je jedan od vodećih američkih generala izjavio nedavno, u toku su pregovori da libijskom Vladom o angažovanju američkih vojnih savetnika u borbi protiv . "Bez… »

Obrt u Siriji: Rusija i SAD udaraju na islamiste zajedno?

Newsweek 20.05.2016
Prema ruskom predlogu cilj vazdušnih napada u Siriji bio bi Nusra front i drugi pobunjenici koji ne poštuju primirje u toj zemlji. Rusija je predložila Amerikancima i koaliciji koju oni predvode da zajedno sa ruskim snagama 25. maja započnu čija bi… »

Nema indicija šta je uzrok pada egipatskog aviona, pronađeni neki delovi

Newsweek 20.05.2016
Egipatska vojska tvrdi da su delovi olupine pronađeni 290 kilometara severno od mediteranskog grada Aleksadrije. Egipatska vojska je pronašla delove olupina nestalog aviona Idžiptera. Kako se navodi, delovi olupina su pronađeni 290 kilometara severno… »

Lik ruskog predsednika na reklami za kola u SAD (VIDEO)

Newsweek 20.05.2016
Pojavljivanje digitalnog lika Vladimira Putina u sklopu reklame za kola je sve iznenadilo, a razlog za to je još nepoznat. Na Jutjubu se pojavio snimak na kojem se na reklamnom ekranu na Tajm skveru iznenada pojavljuje lik ruskog predsjednika koji… »

Američki nije jedini: Ovo su evropske verzije Trampa (FOTO)

Newsweek 20.05.2016
Donald Tramp je po nastupu možda jedinstven u SAD, ali preko Atlantika ima dobar broj onih koji ga kopiraju. Iako je Donald Tramp svojim nastupom i izjavama odavno u centru pažnje, ni Evropa ne zaostaje sa svojim kandidatima za populističke desno… »

"Molim vas sobu sa pogledom sa Ajfelove kule"

Newsweek 20.05.2016
Kompanija za iznajmljivanje "Houmavej" (HomeAway) zakupila je prvi sprat čuvene pariske znamenitosti i pretvoriće ga u apartmane za izdavanje. Četiri srećna dobitnika u nagradnoj igri biće prvi ljudi u istoriji koji će imati priliku da odsednu u… »

SAD: Sve izvesniji duel Klinton - Tramp

Newsweek 20.05.2016
Hilari Klinton bi prema anketama imala podršku od 47 odsto, a biznismen Tramp od 41 odsto. Razlika izmedju kandidatkinje za demokratsko predsedničko imenovanje i republikanca Donalda Trampa sve je manja, pokazali su rezultati ankete Njujork tajmsa i… »

Pakao na zemlji: u Indiji postignut novi temperaturni rekord

Newsweek 20.05.2016
Temperature redovno premašuju 40 stepeni na severu Indije u maju i junu, najtoplijim mesecima u godini, ali retko dostignu 50 stepeni. Novi dosegnut je u četvrtak u Indiji sa temperaturom od 51 stepeni Celzijusa u jednom gradu na severu zemlje… »