Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.05.2016

Pronađena tela stradalih putnika palog aviona Idžipt er-a

Nova ekonomija 20.05.2016
Ministarstvo odbrane Grčke saopštilo je da su pronađena tela stradalih putnika palog aviona kompanije Idžipt er. Iz grčke kontrole leta navedeno je da je poslednji kontakt s posadom srušene letelice ostvaren u 2.48, u 3.27 nije bilo odgovora na… »

Naplatna rampa Vrčin koja menja Bubanj Potok biće gotova do 15. oktobra

Nova ekonomija 20.05.2016
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će nova naplatna stanica Vrčin, koja će se koristiti umesto Bubanj Potoka, biti završena do 15. oktobra, a vrednost investicije je dve milijarde dinara. Kako je saopštilo resorno ministarstvo… »

NATO traži sastanak s Rusijom pre samita u Vašingtonu

Nova ekonomija 20.05.2016
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je ta zapadna vojna alijansa postigla "široki dogovor" da traži još jedan sastanak s Rusijom pre samita NATO-a u julu u Varšavi. Stoltenberg je rekao da su se ministri spoljnih poslova zemalja… »

Dan i Bredstrit: Srbija je sada zemlja umerenog rizika

Nova ekonomija 20.05.2016
Bonitetska kuća Dan i Bredstrit (Dun & Bradstreet) saopštila je da je Srbiji povećala rejting iz visokorizične u zemlju umerenog rizika. Kako je objašnjeno, na povećanje rejtinga Srbije uticala su "brojna pozitivna ekonomska kretanja i politička… »

Sindikat pravosuđa stupiće u štrajk odmah po formiranju nove Vlade

Nova ekonomija 20.05.2016
Sindikat pravosuđa Srbije, koji čine zaposleni u administraciji, najavio je danas da će stupiti u štrajk odmah po formiranju nove Vlade, a zahtevi će biti veće zarade i bolji uslovi rada. Predsednica Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević, na… »

Novi mobilni operater 'Mundio mobajl' u septembru u Srbiji

Nova ekonomija 20.05.2016
U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije Mundio mobajl, koji će raditi pod brendom Vekton mobajl, najavljeno je danas u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge… »

Većina zaštićenih firmi će posle 31. maja biti reorganizovana

Nova ekonomija 20.05.2016
Za većinu od 10 firmi u restrukturiranju kojima 31. maja ističe zaštita od poverilaca predložen je unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), rečeno je u Beti u Vladi Srbije. Država je prvobitno zaštitila 17 preduzeća, a za sedam je… »

Gugl osmislio 'lepak' tehnologiju koja pešacima može da spasi život

Nova ekonomija 20.05.2016
Američka internet kompanija Gugl podnela je zahtev za patentiranje lepljive supstance pogodne za nanošenje na karoseriju svojih automobila bez vozača, kako bi pešak u slučaju naletanja ostao zalepljen za vozilo, umesto da bude odbačen od siline… »

Nasilno rušenje u Savamali baca loše svetlo na sve dobro urađeno u MUP-u

Nova ekonomija 20.05.2016
Slučaj "Savamala" baca jako loše svetlo na sve ono što je dobro urađeno u reformi policije, ocenio je Predrag Petrović iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku na predstavljanju izveštaja koalicije organizacija civilnog društva o napretku… »

Kineski botovi fabrikuju oko 480 miliona komentara godišnje

Nova ekonomija 20.05.2016
Kineska vlada fabrikuje skoro 480 miliona komentara na internetu godišnje, kao deo 'velike tajne operacije', navode harvardski istraživači, a prenosi Gardijan. "Tajna operacija" ima za cilj da odvuče pažnju ljudi od kritika i pitanja upućenih vladi… »