Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 20.05.2016

Sofija Kopola režira Travijatu u Rimu

Novi magazin 20.05.2016
Rediteljka Sofija Kopola, dobitnica Oskara za film "Izgubljeni u prevodu", režiraće Verdijevu operu "Travijata" u Rimskoj operi, prenela je danas agencija Asošijejtid pres. Kopola će raditi zajedno sa modnim dizajnerom Valentinom koji će kreirati… »

Počinje restauracija Hristovog groba u Jerusalimu

Novi magazin 20.05.2016
Hrišćanske vlasti započeće za nedelju dana restauraciju Hristovog groba u Bazilici Svetog groba u Jerusalimu, sagrađenoj na mestu raspeća, sahrane i vaskrsenja Isusa Hrista. To će biti prvi radovi na popravci, ojačanju i konzervaciji grobnice… »

Gitara Džonija Ramona prodata za 55.000 dolara

Novi magazin 20.05.2016
Električna gitara čuvenog pank muzičara Džonija Ramona prodata je na aukcijskoj prodaji za 55.000 dolara, saopštila je kuća RR - Oukšen (Auctions). Ramon je tu gitaru marke "hamer" koristio za žive nastupe tokom tri godine, rekla je njegova… »

Bebe: Spavanje na 90 minuta

Novi magazin 20.05.2016
Kada se uhvati ritam spavanja beba, posle je sve lako - tvrdi Poli Mur, direktorka Centra za istraživanje spavanja pri kalifornijskom institutu za ispitivanja u San Dijegu. Roditelji neispavanost bebe ponekad poistovećuju sa lošom naravi, ali Poli… »

Kobi Brajant dobija savete od Spilberga i Džej Džej Abramsa

Novi magazin 20.05.2016
Penzionisana NBA zvezda Kobi Brajant dobija savete od Stivena Spilberga, Džej Džej Abramsa i Džerija Brukhajmera pošto je energiju s profesionalne košarke preusmerio na svoju izdavačku i produkcijsku kompaniju. Mesec dana pošto je napustio NBA… »

Okeane na Marsu zbrisali asteroidi, život zarobljen u ledu

Novi magazin 20.05.2016
Dva velika cunamija, koje su izazvali udari asteroida, najverovatnije su uticali na to da površina Marsa, za koju pojedini naučnici smatraju da je bila prekrivena okeanima, danas izgleda kao pustinja. Kako u studiji objavljenoj u magazinu “Scientific… »