Izvor: Politika arhiva vesti 20.05.2016

Grčki ministar: Pronađen deo tela, dva sedišta i koferi

Politika 20.05.2016
ATINA – Timovi koji tragaju za olupinom aviona „Idžiptera” u Sredozemnom moru, pronašli su danas deo tela, zatim sedišta i kofere, izjavio je danas grčki ministar odbrane Panos Kamenos. „Pre par sati su nas egipatske vlasti obavestile da su… »

Slaviša Kokeza novi predsednik FS Srbije

Politika 20.05.2016
Prioritetni zadaci nove fudbalske vlade: regularnost takmičenja, stvaranje dobre atmosfere oko A tima, izgradnja Nacionalnog stadiona, sve uz pomoć države, poručio prvi čovek srpskog fudbala.– Tomislav Karadžić počasni predsednik, Ivković… »

Nikolić nastavlja konsultacije o vladi sa izbornim listama

Politika 20.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predstavnike svih izbornih lista koje su ušle u parlament da u ponedeljak dođu na sastanak da bi saslušao njihovo mišljenje u okviru konsultacija o formiranju nove vlade. Svako će, prema satnici… »

Stjepanović šesti na EP na 100 metara slobodno

Politika 20.05.2016
Naš plivač na 100 m slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Londonu nije ponovio uspeh s dvostruko duže staze, gde je osvojio srebro, nego je bio šesti kao i na 400 m slobodno. Od našeg izveštača London – Na Evropskom prvenstvu u Londonu… »

Mihajlović: Do 15. oktobra biće gotova nova rampa Vrčin

Politika 20.05.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će nova naplatna stanica Vrčin, koja će se koristiti umesto Bubanj Potoka, biti završena do 15. oktobra i da će omogućiti… »

Karadžić traži dodatnih 90 dana za žalbu

Politika 20.05.2016
Haški osuđenik Radovan Karadžić zatražio je od sudskog Mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu, kojom je u martu osuđen na 40 godina zatvora. U podnesku, koji je potpisao član pravnog tima savetnika Karadžića, Piter… »

Rusija zove SAD na zajedničke napade u Siriji

Politika 20.05.2016
MOSKVA – Rusija je predložila Amerikancima i koaliciji koju oni predvode da zajedno sa ruskim snagama 25. maja započnu vazdušne napade u Siriji čija bi meta bili Nusra front i drugi pobunjenici koji ne poštuju primirje u toj zemlji. Rojters prenosi… »

Muslin: Iznenađen sam, ali ispoštovaću odluku Stojkovića

Politika 20.05.2016
STARA PAZOVA – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je iznenađen odlukom Filipa Stojkovića da umesto Srbije izabere da igra za Crnu Goru. Muslin je defanzivca Čukaričkog, inače bivšeg mladog reprezentativca Srbije… »

Sahranjen Knez Aleksandar (FOTO)

Politika 20.05.2016
OPLENAC– Knez Aleksandar Karađorđević, najstariji sin kneza Pavla i knjeginje Olge, sahranjen je danas u porti Crkve Svetog Đorđa na Oplencu, zadužbini dinastije Karađorđević. Bogosluženju koje je prethodilo, kao i sahrani, prisustvovali su… »

Španović ponovo najbolja na svetskoj listi

Politika 20.05.2016
Najbolja srpska atleticarka Ivana Španović po drugi put u karijeri zauzela je prvo mesto na svetskoj rang listi u skoku u dalj. Sistem bodovanja sličan je teniskoj ATP i WTA listi, a Španovićeva je do prvog mesta i 1.374 boda stigla zahvaljujući… »