Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Grčki ministar: Pronađen deo tela, dva sedišta i koferi

Politika 20.05.2016
ATINA – Timovi koji tragaju za olupinom aviona „Idžiptera” u Sredozemnom moru, pronašli su danas deo tela, zatim sedišta i kofere, izjavio je danas grčki ministar odbrane Panos Kamenos. „Pre par sati su nas egipatske vlasti obavestile da su… »

Rusija zove SAD na zajedničke napade u Siriji

Politika 20.05.2016
MOSKVA – Rusija je predložila Amerikancima i koaliciji koju oni predvode da zajedno sa ruskim snagama 25. maja započnu vazdušne napade u Siriji čija bi meta bili Nusra front i drugi pobunjenici koji ne poštuju primirje u toj zemlji. Rojters prenosi… »

Marin Le Pen: EU na ivici propasti, Klintonova opasna po mir

Politika 20.05.2016
MOSKVA - Liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front (FN) Marin Le Pen ocenila je danas da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona, a smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za… »

Suzavac i pucnji na demonstrante u Bagdadu

Politika 20.05.2016
BAGDAD – Iračka vojska danas je saopštila da su vlasti uspostavile „potpunu kontrolu nad neredima” nakon što su snage bezbednosti otvorile vatru na demonstrante koji su upali u dobro obezbeđenu Zelenu zonu u centru Bagdada, javila je iračka… »

Abdeslam na prvom saslušanju nije hteo ništa da kaže

Politika 20.05.2016
PARIZ– Glavnoosumnjičeni za napade u Parizu novembra prošle godine Salah Abdeslam nije želeo da danas, prvog dana saslušanja pred istražiteljima, odgovori na njihova pitanja, izjavi je jedan od advokata optuženog. Advokat Frank Berton je agenciji… »

Orban: Iz Klintona progovara Soros

Politika 20.05.2016
Bivši američki predsednik je izjavio rekao da Budimpešta i Varšava žele „diktaturu poput Putinove”, a Orban mu odgovorio da su „usta njegova, a glas Sorosov”. Pri­med­ba biv­šeg ame­rič­kog pred­sed­ni­ka Bi­la Klin­to­na, ko­ju… »

Avion se srušio nakon sudara sa velikom pticom

Politika 20.05.2016
MADRID – Troje francuskih državljana je poginulo kada se mali avion u kome su bili srušio posle navodnog sudara sa velikom pticom na severu Španije. Vlada regiona Navara je saopštila da su dva muškarca i jedna žena poginuli kada je avion pao na… »

Meksiko odobrio izručenje El Čapa u SAD

Politika 20.05.2016
MEKSIKO SITI – Meksiko je danas odobrio ekstradiciju narko bosa Hoakina Gusmana poznatijeg po nadimku El Čapo u SAD, gde bi mu se sudilo za trgovinu narkoticima i ubistvo, saopštilo je meksičko ministarstvo inostranih poslova. „Meksička vlada je… »

Novi premijer Turske verni Erdoganov sledbenik

Politika 20.05.2016
Moguće raspisivanje izbora kako bi vladajuća stranka osvojila dvotrećinsku većinu glasova da bi mogla da promeni ustav i uvede predsednički sistem. Naslednik premijera Ahmeta Davutoglua biće van Turske malo poznati političar Binali Jildirim… »

Liverpul: Naređenja evakuacija dela liverpulskog aerodroma

Politika 20.05.2016
LONDON – Britanska policija je naredila evakuaciju dela liverpulskog aerodroma „Džon Lenon” zbog kvara mašine za skeniranje, saopštili su zvaničnici. Prema pisanju lokalnih novina „Liverpul eho”, veliki broj ljudi je na društvenim mrežama… »