Izvor: Pravda arhiva vesti 20.05.2016

Pronađeni ostaci aviona kod aleksandrije: Među njima su i stvari koje pripadaju putnicima!

Pravda 20.05.2016
ATINA - Ministarstvo odbrane Grčke saopštilo je da su pronađena tela stradalih putnika palog aviona kompanije Idžipt er. Iz grčke kontrole leta navedeno je da je poslednji kontakt sa posadom srušene letelice ostvaren u 2.48, u 3.27 nije bilo… »

Šešelj žestoko provocira: Evo šta je poručio Nikoliću i Draškoviću!

Pravda 20.05.2016
BEOGRAD - Srpska radikalna stranka je saopštila da će umesto lidera ove stranke, dr Vojislava Šešelja, na konsultacije povodom pravljenja nove vlade kod predsednika Srbije ići Nemanja Šarović i Nataša Jovanović, visoki funkcioneri SRS-a, a tim… »

Ministri NATO-a dogovorili: Proširuju se operacije u Sredozemlju!

Pravda 20.05.2016
BRISEL - Ministri spoljnih poslova 28 zemalja članica NATO dogovorili su se u četvrtak na sastanku u Briselu da prošire svoje operacije u Sredozemlju da bi pomogli u suzbijanju krijumčara koji prebacuju izbeglice iz severne Afrike u Evropu. "Složili… »

Pentagon odbio predlog moskve: Nećemo sa Rusima!

Pravda 20.05.2016
VAŠINGTON - Pentagon je danas odbio predlog Rusije da od naredne nedelje pokrenu zajedničke vazdušne udare protiv džihadista u Siriji, gde su vojne ruske i američke snage vodile odvojene kampanje bombardovanja. "Mi ne sarađujemo niti se… »

Hag: Karadžićev advokat dobija 125 dolara na sat

Pravda 20.05.2016
HAG - Član pravnog tima savetnika haškog osuđenika Radovana Karadžića Piter Robinson od Mehanizma u Hagu dobija 125 dolara na sat ili 1.000 dolara dnevno. Robinson je danas naveo da je zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane… »

EU na rubu propasti: Klintonova je opasna po svet

Pravda 20.05.2016
Liderka Nacionalnog fronta Marin Le Pen ocenila je da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona. Takođe, smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila "opasnost po mir u svetu"… »

SNS poručio DS: Devet dana ste u vlasti sa SRS!

Pravda 20.05.2016
BEOGRAD - Beogradski odbor Srpske napredne stranke obavestio je danas demokrate da je DS već devet dana u koaliciji sa SRS-om na beogradskoj opštini Stari grad i da, kako navode, nikakve laži, spinovanja i brojne manipulacije, kojima se DS služi, ne… »

Kremlj: Ulazak Crne Gore u NATO samo pojačava tenzije u Evropi!

Pravda 20.05.2016
Stupanje Crne Gore u NATO, što označava ekspanziju Alijanse na istok, nosi opasnost daljeg povećanja napetosti na kontinentu, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. „U celini, dalja ekspanzija NATO-a sa naše tačke gledišta je… »

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu!

Pravda 20.05.2016
BEČ - Primanje Kosova u međunarodne organizacije bilo bi pogrešno, jer bi samo izazvalo probleme, smatra Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije. Hofer, kandidat Slobodarske partije (FPO), smatra da su, kad je reč o Kosovu, "rane još sveže… »

Od septembra u Srbiji radi četvrti mobilni operator

Pravda 20.05.2016
U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije Mundio mobajl, koji će raditi pod brendom Vekton mobajl, najavljeno je danas u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge… »