Izvor: Pravda/Balkan arhiva vesti 20.05.2016

Dragan Jočić o cepanju SCG: Otvorio dušu i objasnio kako je Crna Gora dobila nezavisnost

Pravda 20.05.2016
BEOGRAD - Na desetogodišnjicu crnogorske nezavisnosti, Dragan Jočić se prisetio pokušaja da se spreči rastakanje Državne zajednice SCG i ispričao detalje pregovora sa crnogorskom stranom i predstavnicima Evropske unije. "Zvanična Podgorica nije sa… »

Dodik ponovo kritikovao biskupa Komaricu koji je uporedio Banjaluku sa Blajburgom

Pravda 20.05.2016
BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da biskup Franjo Komarica danas nije "povukao" svoju raniju izjavu u kojoj je uporedio Banjaluku sa Blajburgom, te da je to, uz žaljenje, trebalo da uradi. "Ta izjava ostaje da zvoni u… »

Sve govori samo po sebi: Tači na proslavi 10. godina Crne Gore

Pravda 20.05.2016
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je da sutra putuje u Crnu Goru gde će prisustvovati ceremoniji proslave 10. godišnjice crnogorske nezavisnosti. Prištinski lajmi.net prenosi da je Tači naveo da prilikom boravka u Podgorici neće… »

BiH dala više boraca islamista nego ijedna druga zemlja Evrope

Pravda 20.05.2016
Američki centar za demokratiju ocenjuje da je propaganda islamističkog pokreta u BiH u proteklih 25 godina učinila ovu zemlju rasadnikom radikalnog islama u Evropi. Autor ove analize Gordon Bardoš ističe da nije iznenađenje što se procenjuje da je… »

Đukanović: Deset godina otcepljenja od Srbije i pristupanje u NATO imaju neku simboliku!

Pravda 20.05.2016
BRISEL - Dvadeset osam članica Alijanse potpisalo je u Briselu Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO. Uoči potpisivanja premijer Crne Gore Milo Đukanović poručio je da današnji dan ima posebnu simboliku za Crnu Goru jer korespondira sa proslavom… »