Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 20.05.2016

Pronađeni ostaci aviona kod aleksandrije: Među njima su i stvari koje pripadaju putnicima!

Pravda 20.05.2016
ATINA - Ministarstvo odbrane Grčke saopštilo je da su pronađena tela stradalih putnika palog aviona kompanije Idžipt er. Iz grčke kontrole leta navedeno je da je poslednji kontakt sa posadom srušene letelice ostvaren u 2.48, u 3.27 nije bilo… »

Ministri NATO-a dogovorili: Proširuju se operacije u Sredozemlju!

Pravda 20.05.2016
BRISEL - Ministri spoljnih poslova 28 zemalja članica NATO dogovorili su se u četvrtak na sastanku u Briselu da prošire svoje operacije u Sredozemlju da bi pomogli u suzbijanju krijumčara koji prebacuju izbeglice iz severne Afrike u Evropu. "Složili… »

Pentagon odbio predlog moskve: Nećemo sa Rusima!

Pravda 20.05.2016
VAŠINGTON - Pentagon je danas odbio predlog Rusije da od naredne nedelje pokrenu zajedničke vazdušne udare protiv džihadista u Siriji, gde su vojne ruske i američke snage vodile odvojene kampanje bombardovanja. "Mi ne sarađujemo niti se… »

EU na rubu propasti: Klintonova je opasna po svet

Pravda 20.05.2016
Liderka Nacionalnog fronta Marin Le Pen ocenila je da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona. Takođe, smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila "opasnost po mir u svetu"… »

Kremlj: Ulazak Crne Gore u NATO samo pojačava tenzije u Evropi!

Pravda 20.05.2016
Stupanje Crne Gore u NATO, što označava ekspanziju Alijanse na istok, nosi opasnost daljeg povećanja napetosti na kontinentu, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. „U celini, dalja ekspanzija NATO-a sa naše tačke gledišta je… »

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu!

Pravda 20.05.2016
BEČ - Primanje Kosova u međunarodne organizacije bilo bi pogrešno, jer bi samo izazvalo probleme, smatra Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije. Hofer, kandidat Slobodarske partije (FPO), smatra da su, kad je reč o Kosovu, "rane još sveže… »

Avion se srušio nakon sudara sa velikom pticom

Pravda 20.05.2016
Troje francuskih državljana je poginulo kada se mali avion u kome su bili srušio posle navodnog sudara sa velikom pticom na severu Španije. Vlada regiona Navara je saopštila da su dva muškarca i jedna žena poginuli kada je avion pao na malu parcelu… »

Renome alkatraza: Tuča Albanaca i Engleza u londonskom zatvoru (video)

Pravda 20.05.2016
Tokom zatvorske vežbe u zatvoru Vandsvort, u Londonu, došlo je do sukoba albanskih i engleskih zatvorenika. Tuča je snimljena sigurnosnim kamerama. Nije utvrđeno koliko zatvorenika je učestvovalo u tuči, ali se vidi da je jedna grupa bila u većini… »

Pozivaju se civili da napuste grad: Kurdi pripremaju juriš na Raku!

Pravda 20.05.2016
Kurdske snage samoodbrane sprovele su mobilizaciju i pripremaju se da uskoro počnu juriš na sirijski grad Raka, "prestonicu" terorističke organizacije ID. Ofanzivu će podržati avijacija međunarodne koalicije, naveo je izvor blizak komandi kurdskih… »

Ludilo u Njujorku: Putin na Tajms skveru "namiguje" Njujorčanima (video)

Pravda 20.05.2016
NjUJORK - Na Jutjubu postoji snimak na kojem se na reklamnom ekranu na Tajms skveru pojavljuje lik ruskog predsednika Vladimira Putina koji namiguje Njujorčanima. Lik ruskog lidera pojavio se usred reklame za jednu automobilsku kuću koja je prekinuta na… »