Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 20.05.2016

NVO „MillenniuM“ osudio pokušaj napada na učesnike „LGBTI karavana“

Ritam grada Kg 20.05.2016
Povodom jučerašnjih događaja pre i nakon tribine „LGBTI karavan“ u Kragujevcu, NVO „MillenniuM“ najoštrije osuđuje govor mržnje u medijima, homofobiju i pozive na linč i poziva predstavnike nadležnih organa da reaguju u skladu sa zakonom… »

Uskoro počinju radovi na izgradnji dva nova mosta u Bresnici i Grošnici

Ritam grada Kg 20.05.2016
Grad Kragujevac je na osnovu saglasnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima raspisao danas javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju dva nova mosta na Bresničkoj i Grošničkoj reci. Reč je o programu republičke… »

„Ah, taj zmaj“ u PZD

Ritam grada Kg 20.05.2016
Sutra od 12 sati, na repertoaru Pozorišta za decu Kragujevac naći će se predstava „Ah, taj zmaj“. „Ovo je bajka o kralju i kraljici. Ne, ovo je bajka o princezi Klari i kuvaru Jovi. Ne, ovo je bajka o čarobnjaku koji slavi 999 rođendan. Ne, ovo… »

Vodička tura „Kafane starog Kragujevca“

Ritam grada Kg 20.05.2016
Sutra od 17 časova, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizovaće besplatnu, pešačku vodičku turu „Kafane starog Kragujevca“ u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“. Zainteresovani Kragujevčani i gosti grada moći… »

„Večiti derbi“ ponovo u Kragujevcu

Ritam grada Kg 20.05.2016
Posle nekoliko sezona pauze, „večiti derbi“ američkog fudbala, između Kragujevac Wild Boarsa i SBB Vukova Beograd, ponovo se igra u Kragujevcu, u nedelju, od 16 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, u okviru petog kola Sportklub… »

Postavljanje „kuka dobrote“ u Kragujevcu

Ritam grada Kg 20.05.2016
Povodom tradicionalnog Dana dobrovoljaca, zaposleni u „Alfa banci“ ove godine organizovaće akciju postavljanja „kuka dobrote“ u nedelju, od 9 do 11 časova, na Zelenoj pijaci Centar, Vuka Karadžića 2 u Kragujevcu, na koje će okačiti donetu… »

Sutra doniranje hrane siromašnima

Ritam grada Kg 20.05.2016
Kompanija Delhaize u svojim objektima Maxi, Tempo i Shop&Go koji su obuhvaćeni projektom „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ u subotu 21. maja, u periodu od 8 do 16 sati, organizuje Dan volontiranja. Tog dana će sugrađani biti u prilici da… »

Fudbaleri Radničkog u Čelarevu

Ritam grada Kg 20.05.2016
U 28. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 gostuju ekipi ČSK Pivare iz Čelarevac, sutra od 17 časova. Ovaj tim nalazi se na deobi trećeg mesta, ali sa nedostižnim zaostatkom za drugoplasiranom Bačkom, koja je novi superligaš. U prošlom… »

Pomozimo porodici Mirković iz Milatovca

Ritam grada Kg 20.05.2016
Humanitarna fondacija „Naše pravo lice“ iz Kragujevca, pozvala je sve sugrađane da se priključe humanitanoj akciji prikupljanja pomoći za Radoslava Mirkovića, samohranog oca troje maloletne dece. Od njihovog rođenja brine o njima na najbolji… »

I Narodni muzej u Noći muzeja

Ritam grada Kg 20.05.2016
Pored 1 0 institucija koje smo juče predstavili, u program obeležavanja „Noći muzeja“ uključio se i Narodni muzej Kragujevac, koji će vrata svojih objekata otvoriti od 17 do 1 sat. Galerija Narodnog muzeja Kragujevac: 1. Stalna postavka… »