Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 20.05.2016

Osuda homofobije i govora mržnje u Kragujevcu

RT Kragujevac 20.05.2016
Povodom jučerašnjih događaja pre i nakon tribine “LGBT karavan” u Kragujevcu, NVO “MillenniuM” najoštrije osuđuje govor mržnje u medijima, homofobiju i pozive na linč i poziva predstavnike nadležnih organa da reaguju u skladu sa zakonom… »

Zlatko Golubović na Srpskoj matematičkoj Olimpijadi

RT Kragujevac 20.05.2016
Na republičkom takmičenju iz matematike, trinaestogodišnji učenik sedmog razreda Specijalnog matematičkog odeljenja Prve kragujevačke gimnazije, Zlatko Golubović osvojio je 100 poena i već sutra nastupa na Srpskoj matematičkoj Olimpijadi medju… »

Analize DNK za nastanak bolesti kod dece

RT Kragujevac 20.05.2016
Dve laboratorije u Beogradu i Kragujevcu analiziraće sve rizike za nastanak raznih bolesti kod dece i zasad su jedine u Srbiji. Analize u Kragujevcu zasad koštaju do 20.000 dinara, dok su u Beogradu – besplatne. Laboratorija u Beogradu, u Kliničkom… »

SG: Prijem za ekipu nagrađenih kulinara

RT Kragujevac 20.05.2016
Gastronomija u svetu trenutno doživljava ekspanziju, a kako ova grana dodaje značajnu vrednost razvoju turizma, Kragujevac je već spreman, da sa sadašnjom generacijom kulinara i Turističkom organizacijom afirmiše lokalnu sredinu i njen privredni… »

ZZŠ i DS nastavljaju koaliciono partnerstvo

RT Kragujevac 20.05.2016
Predstavnici Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke održali su danas prvu konferenciju za medije nakon lokalnih izbora. Oni su najavili da će nastaviti koaliciono partnerstvo, ali da će u budućem sazivu Skupštine grada nastupati kao dva posebna… »

"Ah, taj zmaj" u Pozorištu za decu

RT Kragujevac 20.05.2016
Sutra od 12 sati, na repertoaru Pozorišta za decu Kragujevac naći će se predstava "Ah, taj zmaj". Adaptaciju teksta (po Ivi Prežinovoj), kao i režiju, potpisuje Todor Valov. Kreaciju lutaka, kostima i scenografiju je radila Stefka Kjuvlijeva, a… »

Direktor Pošta Srbije otvorio poštu u Jovanovcu

RT Kragujevac 20.05.2016
Direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić danas je predao na upotrebu 21. poslovnicu pošte u selu Jovanovac u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje". Prostor pošti ustupila je Mesna zajednica, a poštanski majstori su ga opremili po savremenim… »

Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen na Oplencu

RT Kragujevac 20.05.2016
Knez Aleksandar Karađorđević sahranjen je danas u porti crkve Svetog Đorđa na Oplencu. Njegovo Preosveštenstvo Vladika Šumadijski Jovan održao je opelo kojem su prisustvovali predstavnici kraljevske porodice, predsednik Srbije Tomislav Nikolić… »

Postavka fotografija Nadežde Petrović

RT Kragujevac 20.05.2016
Iz neočekivanog ugla publika je mogla da sagleda delo Nadežde Petrović, zahvaljujući izložbi koja je otvorena u galeriji Rima. U pitanju je postavka fotografija Nadežde Petrović, pod nazivom "S obe strane objektiva", koja je u Kragujevac stigla iz… »

Renoviran lokalni poštansko-logistički centar

RT Kragujevac 20.05.2016
Lokalni poštansko-logistički centar u kome se dnevno obradi do 100.000 pošiljki od danas radi u renoviranom prostoru, na novoj adresi, u Ulici Kralja Petra Prvog 28. Na svečanom otvaranju je rečeno da su, zahvaljujući razumevanju rukovodstva Pošta… »